13 OCTOMBRIE, BRAILA: “MIRCEA ELIADE. UN JURNALIST SALVAT LA PARIS”- CONFERINTA SUSTINUTA DE CRISTIAN BADILITA

Vineri, 13 octombrie, la ora 18:30, la sala de conferinte a Restaurantului “Privighetoarea” din Braila va avea loc conferinta cu tema “Mircea Eliade. Un jurnalist salvat la Paris”, sustinuta de Cristian Badilita. Evenimentul este organizat de Rotary Club Braila.

<<Cu prilejul implinirii a 110 ani de la nasterea lui Mircea Eliade (1907-1986),  vom depana povestea salvarii unui fragment important din Jurnalul celebrului scriitor-savant. Totul a plecat de la un telefon primit, acum peste douazeci de ani, de la Paul Barbaneagra, regizorul care ne-a lasat singurul film-marturie cu si despre Mircea Eliade. Paginile salvate au fost recent publicate la Editura Tracus Arte din Bucuresti, insotite de o Introducere si peste trei sute de note explicative.

Povestea va fi insotita de imagini si de lecturi din Jurnalul salvat. Tot in cadrul conferintei va fi prezentat si volumul “Mircea Eliade. Intalnirea cu sacrul”, recent aparut la Editura Vremea, care cuprinde si un manunchi de fotografii din arhiva Paul si Rosie Barbaneagra (Paris)>>, a precizat Cristian Badilita.