42 DE UTILAJE (PLUS ALTE 11 DISPONIBILE, LA NEVOIE) VOR LUCRA IN ACEASTA IARNA LA DESZAPEZIREA DRUMURILOR NATIONALE DIN BRAILA

In aceasta iarna, Sectia de Drumuri Nationale (SDN) Braila va lucra la deszapezirea soselelor pe care le administreaza cu 11 utilaje proprii:  4 masini multifunctionale tip Unimog U 1400 (capacitate 3 tone), un incarcator frontal, 5 autofreze de zapada si  un buldoexcavator. De asemenea, se vor mai folosi o serie de utilaje inchiriate: 4 incarcatoare frontale, 21 de autobasculante cu lama de zapada si raspanditor material antiderapant, 6 masini multifunctionale, precum si alte cateva utilaje ce sunt disponibile, in caz de nevoie: un autogreder, un autoremorcher, o automacara de 40 tone, 7 tractoare de mare capacitate cu lama si 4 buldoexcavatoare.

Potrivit datelor raportate Prefecturii, utilajele proprii ale SDN Braila sunt in stare de functionare in proportie de 95%, iar lucrarile de reparatii se vor finaliza pana la data de 1 decembrie.

In ceea ce priveste aprovizionarea cu material pentru combaterea poleiului,  necesarul pentru aceasta iarna este estimat la 3.942 tone sare, 300 tone clorura de calciu si 200 tone solutie econologica. Deocamdata SND Braila are in stoc doar 794 tone sare.

Pe de alta parte, tot in cadrul pregatirilor pentru iarna, conducerea SDN Braila mai mentioneaza si organizarea unui dispecerat care, incepand din data de 15 octombrie, poate fi apelat 24 de ore din 24, pentru informatii in legatura cu starea drumurilor nationale din judet. Numerele de telefon care pot fi apelate sunt 0239.618769 si 0339.401703.

Precizam ca SDN Braila are in administrare circa 250 km de drumuri.