BOTEA: “PROBABIL DVS LOCUITI INTR-O ZONA UNDE NU E ZGOMOT!” DRAGOMIR: “EU LOCUIESC INTR-O ZONA UNDE AUD NOAPTEA LINIUTE”

Nivelul inalt  de poluare fonica din unele zone ale Brailei a provocat vii discutii astazi, in plenul Consiliului Local Municipal.

PND-istul Bogdan Botea  a declarat ca situatia este foarte grava, din punct de vedere al zgomotul din oras si a lasat sa se inteleaga ca daca primarul Marian Dragomir (PSD) nu pare deloc alarmat pe tema pioluarii fonice, este posibil ca acest lucru sa se intample pentru ca edilul locuieste intr-o zona linistita si ca atare, nu stie cat de deranjant poate fi sa suporti zgomote puternice zi si noapte: “Situatia e foarte grava din punct de vedere al zgomotului din oras. Probabil ca dvs locuiti intr-o zona foarte linistita…”.

“Nu locuiesc intr-o zona foarte linistita, eu locuiesc intr-o zona unde aud <<liniute>> la miezul noptii”, a replicat zambind Dragomir.

“Si ca sa-i raspund si domnului Paun (Dan Paun, consilier ALDE – n.r.), cea mai linistita zona din Braila este Cazasu, sa stiti!”, a continuat Botea, spre amuzamentul consilierilor municipali.

“Acestea sunt consecintele dezvoltarii si evolutiei orasului”, a comentat primarul.

Consilierul Petrica Popa (PNL) a intervenit si el: “Eu as prefera ca municipiul Braila sa fie mult mai zgomotos  ziua, mai ales din punct de vedere economic. Nu trebuie sa ne facem mare deranj ca exista un zgomot al tramvaiului, mai ales pe Calea Dorobantilor. Dar se pot rezolva aceste probleme cu tramvaiul; asa cum il vedem noi din cand in cand prin Braila, nu stiu cat zgomot scoate, ca sa fie atat de deranjant. Totusi, as prefera ca reducerea zgomotului sa se petreaca pe timp de noapte la Braila”.