CA SA NU MAI FACETI MISTO PE FB: DACA VEDETI CA SE ASFALTEAZA PE GER, SA STITI CA E MIXTURA STOCABILA. DRAGOMIR ZICE POATE FI FOLOSITA PANA LA -20 GRADE CELSIUS

Primarul Brailei, Marian Dragomir, considera ca s-au inceput cu dreptul lucrarile de reparatii pe strazile municipiului. Dragomir spune ca desi firma  SC Micatis Prod SRL este noua in domeniul acesta, se vede ca este de buna credinta, are utilaje noi si este in interesul acesteia sa faca treaba, fiindca altfel, patronul ei, braileanul Aurel Gropeneanu, se va face de ras, iar societatea isi va pierde bunul renume: “Cei care au castigat licitatia pentru reparatii stradale au inceput cu 2 echipe la asfaltari si cu o echipa la pietruit strazi care sunt neasfaltate si saptamana viitoare (saptamana aceasta – n.r) vor avea si cea de a patra echipa si vor merge intr-un ritm din ce in ce mai alert, avand in vedere faptul ca sunt la inceput pe acest domeniu. Au utilaje noi, din ce am vazut, si in primele zile in care au intrat in municipiul Braila pentru realizarea lucrarilor faceau probe si testau acele utilaje.

Deci vorbim de o societate care este acum la inceput, dar care pana in prezent a demonstrat faptul ca doreste sa faca lucrari. Mai departe, ramane de aparat si un renume al acelei societati, sau daca nu vor reusi sa faca lucrari de calitate, cu siguranta vor avea o stampila pe care cred ca nici ei nu si-o doresc”.

Edilul sef a mai precizat o data – dupa comentariul facut recent pe o retea de socializare – ca daca muncitorii mai mult stau sprijiniti in lopeti, decat sa munceasca, firma respectiva nu va primi bani decat pentru lucarile efectuate: “Din fericire, Primaria ii plateste la metru patrat si nu la ora pe care o petrec in municipiul Braila. Ca urmare, daca ei fac 2 mp in 10 ore, le platim 2 mp. Diferenta o plateste proprietarul societatii respective. Daca fac, in schimb, 100 mp, noi platim la metru patrat. Nu platim pentru eventualele pierderi”.

Primarul a mai anuntat ca a incheiat deja contractele pentru utilajele care vor intra in dotarea viitoarei sectii de drumuri a Primariei si asteapta acum sa se faca efectiv livrarea acestora.

Pe de alta parte, Marian Dragomir a facut cateva precizari legate de materialele folosite de constructori, ca sa preintampine eventualele postari ironice sau chiar acuzatoare ce ar putea fi facute pe retelele de socializare sau in presa: “Contractul cu asocierea SC Micatis Prod SRL Braila/ SC Constructia SA Tecuci are valabilitate de un an de zile – vorbim din punct de vedere calendaristic – si in acest contract avem mai multe tipuri de asfalt: avem asfaltul acesta care se toarna acum, avem, in schimb, si mixtura stocabila, care este posibil a fi turnata atunci cand temperaturile sunt foarte scazute, ajungand pana la -20 grade Celsius. Exista o solutie tehnica in acest sens, care a mai fost folosita in municipiul Braila si care este folosita si la nivel national, care este agreata, autorizata, avizata si se poate folosi inclusiv la temperaturi de pana la -20 grade Celsius”.

“Adica poate sa lucreze si iarna”, a precizat presedintele executiv al PSD Braila, Aurel Simionescu.

“Iar pentru cei care nu cunosc ce inseamna mixtura stocabila, o sa postam la un moment dat, de la mai multe societati, care sunt caracteristicile ei tehnice si cum se foloseste, tocmai ca sa inchidem un subiect la un moment dat, ca se va asfalta cand va fi frig afara”, a concluzionat edilul sef.