CHIRU: CAND VOM FACE MEGALOPOLISUL GALATI-BRAILA, NU SE VA MAI VORBI DE „TANTI ELVIRA” CA UNIC ANGAJATOR. VOM FI DE INVIDIAT

Presedintele PNTCD Braila, Gheorghe Chiru, este de parere ca autoritatile brailene ar trebui sa ia exemplu de la cele clujene, daca vor ca orasul si judetul nostru sa se dezvolte economic, si nu numai. Intr-o postare facuta pe o retea de socializare, Chiru scrie ca l-a pus pe ganduri o declaratie facuta recent de liderul PSD Ioan Rus, care spunea ca motivul pentru care a ajuns Clujul un „El Dorado” romanesc este “exportul de creiere”:  <<Acest oras da, dupa spusele lui Ioan Rus, 30-35 mii de oameni cu pregatire superioara in fiecare an. A explicat ce inseamna dinamica din jurul acestui fenomen, avantajele si efortul depus de toata lumea (indiferent de culoare politica), pentru a se ajunge la nivelul actual… cu spitale si clinici de referinta in sfera medicala, cu un aeroport ce insumeaza peste trei milioane de calatori anual si o infrastructura pe masura, orasul devenind un magnet pentru foarte multi romani.

Se poate spune: si ce ma intereseaza pe mine, „x”, ce a spus Rus sau ce fac aia la 6-700 km departare? Pentru noi, cei din est, zona Braila-Galati, a doua aglomerare urbana a tarii, poate fi un exemplu bun de urmat. Avem toate ingredientele: centru universitar, un pic de industrie (ce Clujul nu prea are), Dunarea si doar vointa politica lipseste! Sper ca interesele celor doua comunitati sa primeze in fata intereselor de grup si de partid actuale si „sa se urneasca caruta „!
Cand cele doua entitati administrative vor deveni doar una, atunci acest loc/zona, ce poate fi megalopolisul Galati-Braila, va deveni un spatiu de invidiat si nu se va mai vorbi de „Tanti Elvira” ca unic angajator >>.