CHIRIAC: DACA MANAGERUL RASNOVEANU CREEAZA UN PUMN DE FIER, SPER SA-L CREEZE IN DIRECTIA BUNA. PREFER UN MANAGER CARE-SI ASUMA RESPONSABILITATEA, DECAT UNUL CARE DA VINA PE ALTII

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac, declara ca nu este foarte interesat de modul in care se deruleaza procedura de concurs de la Spitalul Judetean, pentru ocuparea functiilor de director medical, director de ingrijiri medicale si director financiar-contabil. Inca de la inceputul mandatului sau, Chiriac a precizat ca prefera sa nu se amestece in aceste concursuri, asa cum incearca sa stea deoparte si cand este vorba despre licitatiile de la CJ, pentru a nu se interpreta ca intervine in vreun fel in a influenta rezultatul final.

Candidatii interesati de oricare din cele 3 posturi de conducere de la Spitalului Judetean isi pot depune dosarele de inscriere pana pe 20 octombrie, iar pe 30 octombrie vor avea loc probele scrise, prezentarea proiectelor de specialitate de catre candidati si interviurile de selectie.

Chiriac spune ca nu stie cine si-a depus candidatura si pentru ce post, insa a auzit ca functia de director de ingrijiri medicale este cea mai disputata, fiindca s-au inscris cele mai multe persoane. Presedintele CJ a fost intrebat daca are cunostinta de vreo intentie a Olgutei Crivat, fost director de ingrijiri medicale, de a-si incerca norocul inca o data, insa a declarat ca nu stie nimic pe aceasta tema: “Nu stiu daca candideaza pe postul de director de ingrijiri medicale, habar n-am daca se incadreaza, dar va spun ca e o concurenta acerba, am inteles ca sunt 3-4 doritori. Nu am informatia ca doamna Crivat va participa la concurs. Pana la urma si la coada, este libera sa participe; acum vedem cine si castiga”.

Pe de alta parte, Chiriac a comentat ca i se pare corecta decizia luata de conducerea Spitalului Judetean, ca Serviciul Achizitii Publice (gestionat pana de curand de directorul economic) sa treaca in subordirea directa a managerului, iar directorul financiar-contabil sa se ocupe doar de partea de aprovizionare: “Mi se pare corecta trecerea Achizitiilor in subordinea managerului. Pana la urma, managerul trebuie sa stie in orice secunda tot ce se intampla la partea achizitiilor.  Directorul financiar-contabil o sa urmareasca implementarea proiectelor si plata tuturor contractelor. Eu cred ca au destula treaba, cred ca mai trebuie oameni pregatiti si pe partea tehnica – acolo e o lipsa acerba de ingineri si se scot 2 posturi la concurs -, si la partea administrativa, pentru ca ne trebuie oameni care sa-si asume responsabilitatea asupra lucrarilor care se fac, nu sa dam din colt in colt sau sa-i cautam noi prin spital, pentru a le cere explicatii”.

Seful judetului considera ca nu e deloc rau ca managerul Delia Rasnoveanu vrea sa aiba mai multa putere in spital si ca va deveni un fel de “pumn de fier”: “Ma bucur ca si-a luat aceasta responsabilitate – si daca creeaza acest pumn de fier, sper sa-l creeze in directia buna a lucrurilor. E mai bine sa am un manager care-si asuma responsabilitatea, decat un manager care nu-si asuma responsabilitatea sau da vina pe altii, ca n-au facut”.

Chestionat daca este multumit de activitatea Deliei Rasnoveanu de pana acum, Iulian Chiriac a declarat: “Da, miscand lucrurile in sensul pozitiv, eu sunt pana acum multumit de activitatea doamnei Rasnoveanu. Eu i-as da nota 9; sunt lucruri pe care, prin prisma profesiei de medic, le-a lasat putin in urma, dar cu ajutorul nostru, cu ajutorul tuturor, speram sa ajungem acolo unde ne dorim. Marea majoritate a lucrurilor pe care le-am discutat anul acesta au fost duse la indeplinire.  N-am ce sa-i reprosez. Nu i-am dat nota 10, pentru ca 10 e nota pe care o dai profesorului”.