CHIRIAC: IN LUNA NOIEMBRIE AM PUTEA INCEPE ASFALTARILE SI PLOMBARILE PE DRUMURILE JUDETENE

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac, declara ca licitatia pentru desemnarea firmei care se va ocupa – atat cat va mai putea – in acest an de repararea drumurilor judetene este “pe ultimii 50 de metri”. Daca in ultimele luni, Chiriac s-a aratat increzator ca se va finaliza licitatia pana la jumatatea lui septembrie, iar pana la finele lui noiembrie se va reusi asfaltarea a 35 de km de drumuri judetene si de realizarea a 40.000 mp de plombe, mai nou, seful CJ a modificat putin datele problemei, dar numai in privinta perioadei de lucru, nu si a “tintei”.

Presedintele CJ continua sa se arate optimist in privinta operativitatii cu care se va putea lucra in aceasta toamna pe soselele judetului, intrucat, dupa cum spune el, prognoza meteo indica vreme buna pana la jumatatea lui decembrie: “Suntem pe ultima suta de metri si noi, sunt in ultima etapa, deci sunt pe ultimii 50 de metri de adjudecare a castigatorului si in momentul in care avem contractul semnat, in secunda 1 dam si ordinul de incepere a lucrarilor. Au fost contestatii, mai pot aparea; din ce imi spune Serviciul de Achizitii Publice, putem avea contract semnat pana la sfarsitul lunii octombrie si daca vremea ne permite, in luna noiembrie sa intram efectiv pe traseu”.

Cat despre obiectivul fixat initial, de a se asfalta 35 de km de drumuri si a se realiza 40.000 mp de plombe , seful judetului nu este dispus nici acum sa mai “taie din coada vulpii”: “Eu cred ca este posibil, daca castigatorul va fi o firma puternica, putem face cat mai mult. Important pentru mine e ca avem banii, firma sa fie serioasa si din momentul in care dam ordinul de incepere a lucrarilor, sa cheltuie cat mai multi bani”.