CHIRIAC: LA HC DUNAREA S-AU PLATIT SALARIILE RESTANTE SI SPER CA VA FI LINISTE

Consiliul Judetean a primit, in sfarsit, un raspuns la contestatia pe care a facut-o la raportul Curtii de Conturi Braila, in care era pusa sub semnul intrebarii legalitatea finantarilor acordate din banul public pentru sportul local. Raspunsul primit a fost favorabil CJ, astfel incat autoritatile judetene au putut sa vireze banii indelung asteptati de cluburile sportive locale.

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac, a declarat ca in contul HC Dunarea au intrat deja o parte din fondurile alocate, dat fiind ca acolo situatia era extrem de tensionata, din cauza ca sportivele aveau de primit salariile pe mai multe luni de zile. Chiriac spune ca la ora actuala, la clubul de handbal s-a reglat cat de cat situatia din punct de vedere financiar, iar sportivele mai au de incasat doar salariul pe o luna in urma, lucru care se va rezolva cat de curand:  “Am rezolvat problema sportului si a echipei HC Dunarea, am dat a treia transa de bani.

Am primit raspuns pozitiv de la Curtea de Conturi, mergem mai departe cu finantarea pe care ne-am propus-o in anul 2017. Spiritele s-au linistit la echipa, sper ca pana la sfarsitul saptamanii echipa sa fie completa, pentru ca de aceea au fost acele rezultate mai slabe, pentru ca n-am jucat in formatie completa. Am intrat in linie dreapta, speram ca cu aceasta liniste sa vina si rezultatele echipei si sa se linisteasca si publicul care vine la meciuri.

S-au platit si memoriile, s-au dat si salariile restante, dupa ce CJ va analiza cererea de finantare 3, va intra si cererea de finantare 4 si vom ajunge la zi cu toate salariile. Acum, din cate stiu eu, sunt cu un salariu in urma, deci nu e mare problema”.