CIDIEDD BRAILA VA IMPLEMENTA PROIECTUL „START ANTREPRENORIAL – MASURI INTEGRATE DE ANTREPRENORIAT IN REGIUNEA DE SUD-EST A ROMANIEI PRIN SUSTINEREA INTREPRINDERILOR CU PROFIL NON-AGRICOL”

Asociatia „Centrul de Informare si Documentare pentru Integrare Europeana si Dezvoltare Durabila” Braila, in parteneriat cu „Uniunea Nationala a Tuturor Studentilor din Romania” si „Asociatia pentru Sprijin in Dezvoltarea Economiei Sociale – Incluziune, Responsabilitate, Cooperatista, Antreprenoriat Social”, va implementa proiectul „START Antreprenorial – Masuri integrate de antreprenoriat in Regiunea de Sud-Est a Romaniei prin sustinerea intreprinderilor cu profil non-agricol”.

Proiectul a fost selectat pentru finantare in cadrul Programului Operational Capital Uman 2014-2020, Axa 3 „Locuri de munca pentru toti”, Obiectivul Specific 3.7 „Cresterea ocuparii prin sustinerea intreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbana”.

Valoarea eligibila a proiectului este de 11,854.314,40 lei, din care Asociatia „C.I.D.I.E.D.D.” Braila va manageria suma de 2.770.798,40 lei pentru derularea de activitati menite sa contribuie la realizarea indicatorilor asumati prin proiect: infiintarea unui numar de 40 de firme si finantarea planurilor de afaceri ale acestora cu maximum 40.000 euro fiecare, crearea a cel putin 80 de noi locuri de munca si dezvoltarea competentelor antreprenoriale pentru un numar de 400 de persoane.

In calitate de membru fondator al Asociatiei, Consiliul Judetean Braila contribuie, astfel, la dezvoltarea mediului privat si a pietei muncii din judetul Braila prin sprijinul acordat in vederea derularii activitatilor proiectului.

<<Misiunea Asociatiei „C.I.D.I.E.D.D.” Braila este de a promova interesele comunitatii locale din judetul Braila in contextul stabilirii relatiilor de cooperare cu institutii publice si private din tara si strainatate, precum si a practicilor si conceptelor europene pentru dezvoltare durabila. In anul 2017, Asociatia a sprijinit unitatile administrativ-teritoriale si alti actori relevanti din judetul Braila prin scrierea si implementarea de proiecte cu finantare nerambursabila. Pentru perioada urmatoare, Asociatia va sustine in continuare autoritatile publice locale, si nu numai, in vederea obtinerii de fonduri nerambursabile in cadrul liniilor de finantare lansate de Grupurile de Actiune Locala si prin intermediul altor oportunitati de finantare.

Totodata, avand in vedere statutul de furnizor de formare profesionala, Asociatia „C.I.D.I.E.D.D.” Braila urmareste in permanenta dezvoltarea ofertei de programe de formare profesionala in concordanta cu prevederile legislative si cu nevoile de formare semnalate si identificate in judetul Braila.

Astfel, Asociatia va derula in perioada 7.11.2017-6.12.2017 programul de formare profesionala pentru ocupatia „Arhivar”, fiind unic furnizor acreditat la nivelul judetului Braila. Cursul este autorizat ANC, avand avizul Arhivelor Nationale ale Romaniei nr. 66/05.09.2017 – cod COR 441501 si are o durata totala de 120 ore, din care 40 de ore de teorie si 80 de ore de practica.

De asemenea, in perioada urmatoare, Asociatia va organiza un curs pentru ocupatia „Expert achizitii publice” – cod COR 214946.

Dupa examinare cursantii vor primi un certificat de absolvire insotit de un supliment descriptiv recunoscute de Ministerul Muncii si de Ministerul Educatiei si avizate de ANC.

Pentru cei interesati sa participe la activitatile proiectului sus-mentionat si la cursurile organizate de Asociatie, va rugam sa ne contactati la numerele de telefon: 0239.652.706 / 0239.652.707 sau pe e-mail la adresa: cid.braila@yahoo.com.

Mai mult, Asociatia „C.I.D.I.E.D.D.” Braila intentioneaza sa dezvolte un ghid on-line de promovare a zonei pescaresti a judetului Braila pentru platformele PC, Android si iOS si sa infiinteze un punct de informare turistic cu tematica pescareasca in vederea dezvoltarii durabile a zonei pescaresti prin promovarea potentialului turistic si economic si revitalizarea specificului zonei folosind actiuni si tehnici inovative in tehnologia informatiei.

In calitate de structura gazda si beneficiar al proiectului „Centrul de Informare Europe Direct Braila”, finantat de Comisia Europeana prin reprezentanta sa in Romania, echipa Asociatiei „C.I.D.I.E.D.D.” Braila ofera informatii referitoare la domeniile de activitate ale Uniunii Europene, prin telefon, e-mail sau direct la sediu si prin organizarea de activitati cu tematica europeana.

Asociatia dispune si de o biblioteca dotata cu publicatii gratuite din diverse domenii precum educatie, agricultura, economie, protectia mediului, finantari, ocupare etc., furnizate de institutiile europene.

Ii invitam pe cei interesati sa viziteze sediul si biblioteca Centrului situat in Statiunea Lacu Sarat, Aleea Centrala, Vila Lacramioara.  Va asteptam!>>, se arata intr-un comunicat de presa.