CLM A APROBAT ALOCAREA A 9 MILIOANE LEI FIRMEI ECO. 5,25 MILIOANE MERG LA PLATA DATORIILOR, IAR 3,75 MILIOANE LEI SE INVESTESC IN DOTARI

A rasarit soarele si pe strada (maturata de) Eco SA! Firma care era cu un picior in groapa, din punct de vedere financiar, s-a ales astazi cu o pleasca de 9 milioane de lei din banul public, care o va pune pe picioare in scurt timp. “Perfuzia” a venit ca o mana cereasca, dupa ce primarul Marian Dragomir a ajuns la concluzia ca salubritatea la Braila este “o mizerie” si ca nu se mai poate merge in acest mod. Ca atare, dupa ce a vazut ca promisiunile primite din partea celor doua firme private de salubritate sunt vorbe goale si ca acestea lucreaza in continuare de mantuiala, edilul sef a hotarat ca nu se poate baza decat pe singura societate de profil asupra careia administratia locala are putere de decizie, Eco SA – firma la care CLM este actionar majoritar -, un operator care in prezent presteaza aceleasi servicii de proasta calitate ca si ceilalti doi, dar a carei activitate poate fi imbunatatita substantial, in urma unei investitii serioase.

Ca atare, astazi,  Consiliul Local Municipal Braila a aprobat majorarea capitalului social al firmei de salubritate SC Eco SA cu suma de 9 milioane lei, banii urmand sa fie folositi pentru plata unor datorii istorice si realizarea investitiilor necesare “asigurarii prestarii in conditii optime a serviciului de salubrizare”. Mai exact, din aceasta suma, 5.244.511 lei vor fi platite in contul datoriilor pe care societatea amintita le are la furnizori, la bugetul local si la bugetul consolidate, precum si pe partea de cheltuieli de personal. Restul de 3.755.489 lei (cu TVA), destinate dotarii firmei Eco, vor fi folosite pentru a achizitiona 350 containere zincate de 1,1 mc,  250 de containere metalice cu capac de plastic de 1100 l,  2 autocompactoare de 22 mc,  o automaturatoare de 16 tone, un tractor de capacitate 110 CP, o remorca agricola dotata cu suprastructura de tip Hook Lift, o perie frontala, un incarcator cu cupa, precum si o autospeciala multifunctionala dotata cu container pentru colectare frunze si container pentru moluz.