DRAGOMIR: DACA NU SE VOR FACE LUCRARI DE CALITATE PE STRAZI, NU VA MAI FI INJURAT DOAR PRIMARUL, CI SI GROPENEANU, CU FIRMA LUI

Firmele care au castigat zilele trecute contractul de reparatii strazi la nivelul municipiului Braila vor avea la dispozitie circa o luna si jumatate ca sa lucreze, pana sa dea prima ninsoare. Este convingerea primarului Brailei, Marian Dragomir, care se bazeaza pe prognozele meteo, care spun ca prima ninsoare din acest an va fi in jurul datei de 20 decembrie, in zona noastra: “Vom lucra acolo unde avem gropi, pe toate strazile, inclusiv la pietruirea unor strazi din cartiere, acolo unde nu vom intra imediat cu asfaltarile.

Noi am urmarit previziunile meteo, eram curiosi. Nu putem noi sa le schimbam, dar ninsori vom avea dupa 20 decembrie si vom avea temperaturi pozitive pana in jurul datei de 15 decembrie. Deci vom avea mai mult de o luna, aproape o luna si jumatate in care vom putea sa asfaltam in oras. Noi am discutat cu societatea respectiva sa lucreze cu trei formatii de lucru”.

In acelasi ton optimist, edilul sef spera ca cele doua firme vor face intr-o luna si jumatate circa 50% din lucrarile care ar trebui realizate la nivelul intregului municipiu.

Marian Dragomir a mai precizat ca se va intra pe parte de plombare a gropilor pe Soseaua de Centura – in alte locuri decat cele plombate in primavara – si apoi, pe strazi de legatura: “Vom intra, de exemplu, pe strada Cezar Petrescu, pe strada Hipodrom, pe strada Radu Negru, pe Grigore Alexandrescu, pe strada Carpati – in primul rand strazile care preiau traficul din strazile laterale si-l duc catre cele principale. Dupa aceea vom intra in cartiere cu utilajele, pe strazile dintre blocuri”.

Amintim ca licitatia pentru reparatii strazi, covor asfaltic, trotuare, pavaje a fost castigata de asocierea S.C. Micatis Prod S.R.L. Braila / S.C. Constructia S.A. Tecuci, iar contractul a fost semnat in data de 10 octombrie.

Cat priveste faptul ca una dintre firmele amintite, respectiv Micatis Prod, ii apartine braileanului Aurel Gropeneanu – care pana acum era cunoscut prin afacerile sale din domeniul agriculturii si pisciculturii -, edilul sef spera ca acest lucru sa fie un avantaj, in sensul unei mai bune colaborari si a determinarii firmei respective in a face lucrari de buna calitate si in termen cat mai scurt: “Aceasta este partea pozitiva in ceea ce priveste acest contract: faptul ca este o societate din Braila si ca are utilaje noi. Referitor la modul in care va lucra, eu raman optimist, pana cand ii vom vedea pe teren. Normal ca fiind o societate din Braila, cu un proprietar care locuieste in municipiul Braila, ar trebui sa aiba grija si dansul de imaginea societatii pe care o administreaza si de imaginea lui, pentru ca de aceasta data nu va mai fi doar primarul cel injurat, ci si el”.

Declaratia integrala a  primarului pe aceasta tema, aici: