DRAGOMIR: DACA SUNT ORASE IN CARE NU SE PLATESTE TAXA PE APA DE PLOAIE, NU EXISTA VIZA DE LEGALITATE A PREFECTURILOR PE ASA CEVA

Primarul Brailei, Marian Dragomir, sustine ca daca in alte orase din tara nu se percepe taxa pe apa de ploaie, este treaba consiliilor locale din acele orase, care au aprobat asa ceva, fiindca un astfel de lucru nu poate obtine viza de legalitate de la Prefectura. Dragomir a amintit un caz care in opinia sa este similar, respectiv tentativa Municipalitatii brailene de a acorda abonamente gratuite 100% elevilor braileni, cand Prefectura a atentionat ca nu este legala Hotararea CLM respectiva si a cerut sa se renunte la ea: “Lumea  zice ca in alte orase nu se plateste taxa pe apa de ploaie, dar acele alte orase nu au un aviz de la Prefectura. Alte consilii locale pot initia cate hotarari de Consiliu vor ele, dar deocamdata nu am vazut avizul de legalitate de la Prefectura si nici de la institutiile abilitate, care isi dau acordul”.

Intrebat daca i se pare in regula ca o companie de utilitate publica precum CUP Dunarea sa aiba un profit atat de mare, incat sa se plaseze pe locul 2 la nivel de judet din acest punct de vedere, edilul sef a declarat: “Daca profitul respectiv este folosit pentru dezvoltare, da. Daca profitul respectiv este folosit in alte scopuri, nu. Dar momentan, profitul este folosit pentru dezvoltare”.

Declaratia integrala a lui Marian Dragomir pe aceasta tema, aici: