DRAGOMIR: DE PRINCIPIU, PROPUNEREA MEA VA VIZA REDUCEREA TAXEI PE APA DE PLOAIE CU CEL PUTIN 50%

Primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD), sustine ca nu are nevoie de niciun mandat si de nicio imputernicire din partea Consiliului Local Municipal si nu are nevoie sa-i spuna altii ce are de facut in legatura cu taxa pe apa de ploaie. Dragomir a precizat ca in cea mai recenta sedinta a Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara (ADI) Dunarea  a anuntat deja ca va veni cu o propunere concreta de reducere a taxei amintite, asa ca n-are nevoie sa initieze liberalii un proiect de hotarare pe aceasta tema, in mod populist: “Eu am declarat public de fiecare data ca aceasta taxa pentru apa de ploaie este foarte mare. Vreau sa indrept – si noi, PSD Braila, vom indrepta greseala guvernului Boc, prin care s-a impus o taxa pentru apa de ploaie marita nu doar pentru locuitorii din municipiul Braila, ci la nivel national. Am discutat la ADI Dunarea – fara a avea mandat de la vreun consilier municipal, fara a fi nevoie sa imi dea mie cineva mandat sau sa ma imputerniceasca ce sa spun si cum sa spun – si la urmatoarea sedinta ADI Dunarea vom prezenta propuneri concrete de reducere a acestei taxe intr-un mod substantial si nu de eliminare completa, pentru ca, dincolo de populismele unora, trebuie sa vedem cum este legal.

Sustinem in totalitate reducerea drastica a taxei pentru apa de ploaie, dar nu avem in mod legal cum s-o eliminam complet, pentru ca la primul control al Curtii de Conturi se va impune ca pentru serviciul prestat, cineva sa plateasca”.

Intrebat daca s-a stabilit exact care va fi varianta pe care o va propune in ADI Dunarea, edilul Brailei a declarat ca inca se poarta discutii pe aceasta tema, dar de principiu, propunea sa va viza o reducere a taxei pentru apa de ploaie cu cel putin 50%”.