DRAGOMIR NU ARE DOUA VORBE LAOLALTA, CAND E VORBA DE PLATA SERVICIILOR DE CANALIZARE DE CATRE CETATENI CARE NU AU CANALIZARE

Primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD), se incurca in propriile declaratii, cand este vorba despre existenta (sau nu) in municipiu a unor familii care sunt taxate pentru servicii de canalizare de care nu beneficiaza, fiindca nu exista retea de canalizare pe strada lor.

Dupa doua saptamani de la lansarea in spatiul public a acestei teme, edilul sef inca nu poate spune “oficial” daca exista astfel de cazuri sau nu. Asta, dupa ce joia trecuta, el declara intr-o conferinta de presa: “La nivel neoficial, va spun ca ele se confirma si nu sunt de acord cu astfel de lucruri. Nu consider ca este normal sa platesc pentru un serviciu de care nu beneficiez”. Edilul sef preciza atunci ca asteapta confirmarea oficiala de la CUP Dunarea, pe care urma sa o primeasca in aceeasi zi. Si tot joia trecuta, Dragomir ne informa ca “se pare ca exista un regulament la nivelul Consiliului Local Municipal votat de toti consilierii municipali, inclusiv de liberali”, prin care s-a stabilit  sa plateasca servicii de canalizare si cei care nu au canalizare. Mai mult, primarul ne anunta ca a cerut sa i se gaseasca hotararea CLM respectiva, ca sa ne arate negru pe alb ca si liberalii au votat-o, desi acum fac mare caz pe tema asta. Tot atunci, edilul sef ne-a explicat si care este parcursul legal pentru schimbarea regulamentului amintit, astfel incat sa se elimine prevederea care obliga cetatenii sa plateasca pentru un serviciu de care nu beneficiaza.

Astazi, intrebat din nou daca ne poate da raspunsul oficial pe care nu l-a putut oferi saptamana trecuta, Dragomir ne-a spus iar ca nu ne poate, fiindca asteapta confirmarea oficiala de la CUP Dunarea. Chestionat ce s-a intamplat cu raportul pe care trebuia sa-l primeasca joia trecuta de la CUP Dunarea, primarul ne-a explicat ca acela se referea strict la familiile de pe strada indicata de liberali pe o retea de socializare, cu precizarea ca reclamatiile lor nu se confirma, fiindca persoanele respective nu platesc servicii de canalizare.

In orice caz, daca saptamana trecuta, Marian Dragomir stia ca exista braileni care sunt pusi sa plateasca servicii de canalizare, desi nu au canalizare, saptamana aceasta el stie ca nu exista asa ceva. In acest context, l-am intrebat pe edil daca isi aminteste de faptul ca joia trecuta a spus ca exista o reglementare aprobata de CLM, care stipuleaza ca trebuie pusi la plata si cei care nu au retea de canalizare – caz in care nu se poate sa nu existe astfel de situatii.

Prins la inghesuiala, edilul sef ne-a raspuns ca “regulamentul a fost votat, dar nu a fost pus in aplicare”. Chestionat daca nu cumva este ilegal ca o reglementare votata de CLM sa nu fie pusa in aplicare de catre CUP Dunarea, Dragomir ne-a raspuns: “Nu, probabil sunt in curs de aplicare”. Atentionat ca regulamentul s-a aprobat in urma cu cativa ani, edilul sef a continuat sa dea din colt in colt: ”Nu stiu sa va raspund. Poate ar fi de intrebat cei care au condus CUP Dunarea, cei care o conduc astazi si cei care o vor conduce si in viitor si cei care au raspuns de acea activitate”.

Precizam ca fostul primar al Brailei, Aurel Simionescu (PSD), in mandatul caruia s-a aprobat regulamentul respectiv, a declarat astazi ca nu exista in el nicio prevedere ca sa impuna sa fie pusi la plata serviciilor de canalizare cetatenii care nu au canalizare pe strada. In plus, este de presupus ca daca ar exista o asemenea prevedere, directorului CUP Dunarea, Silviu Mangiurea, nu i-ar trebui nenumarate saptamani ca sa-i confirme oficial edilului ca  exista astfel de cazuri in municipiu.

In rest, daca va intereseaza sa vedeti cum o da cotita Marian Dragomir si cum le cere liberalilor, in general, si consilierului judetean Danut Lungu, in special, sa nu mai dezinformeze lumea cu minciunile lor, o puteti face aici: