DRAGOMIR: NU SUNT UN SUSTINATOR AL TAXEI PE APA DE PLOAIE. DAR DACA NOI O ELIMINAM ASTAZI, ESTE ILEGAL

Primarul Brailei, Marian Dragomir, declara ca nu sta in puterea lui sa determine Compania de Utilitati Publice (CUP) Dunarea sa renunte la facturarea apei de ploaie. Dragomir a raspuns astfel solicitarii consilierului municipal Petrica Popa (PNL), care i-a cerut edilului sef sa ia masuri pentru ca brailenii sa nu mai fie obligati sa plateasca “pentru un serviciu care nu exista”.

Primarul spune ca personal, nu este sustinatorul taxei pe apa de ploaie, insa aceasta este prevazuta de lege si ca atare, nu este de competenta sa sa decida sa nu se mai plateasca aceasta taxa. Mai mult, Dragomir a lasat sa se inteleaga ca si el are dubii in legatura cu corectitudinea cantitatii de apa de ploaie care este facturata cetatenilor, in baza comunicarilor Institutului National de Meteorologie.

Edilul sef a precizat ca cei care ar putea interveni intr-un fel sunt parlamentarii braileni, care pot initia un proiect de lege in acest sens si daca va fi votat in Parlament, atunci se va putea renunta la plata taxei pe apa de ploaie: “Nu sunt un sustinator al platii apei pluviale la CUP Dunarea. Suntem impreuna, pe aceeasi lungime de unda. Doar ca avem un cadru legal care ne spune ca Institutul National de Meteorologie ne transmite cat ar fi plouat in municipiul Braila, pe documentele pe care le au dansii. Retineti, am spus <<cat ar fi plouat>>, nu cat a plouat! Dar aceasta este procedura legala.

Imi aduc aminte, totusi, de un domn deputat, pasager prin Braila – il chema Alexandru Nazare -, care s-a laudat ca va depune un proiect de lege privind eliminarea apei de ploaie din factura. La fel de bine imi aduc aminte ca, la un moment dat, domnul fost viceprimar Alexandru Danaila raspundea de CUP Dunarea, la fel cum o face acum domnul viceprimar Alexandru Jantea.

Cred ca in aceasta situatie, toti parlamentarii din Braila ar trebui sa aiba un dialog si sa aiba o initiativa legislativa prin care sa ne permita noua sa luam decizia eliminarii apei pluviale din factura. Pentru ca daca noi o eliminam astazi, este ilegal. Nici dumneavoastra si nici eu nu vrem sa fim partasi la o ilegalitate, chiar daca nu este moral. Asa ca propun ca dumneavoastra sa vorbiti cu parlamentarii PNL, ALDE sa vorbeasca la nivelul parlamentarului sau, iar noi o sa luam legatura cu parlamentarii PSD. Cred ca ar fi a doua oara cand parlamentarii si-ar da mana, pentru a avea un scop comun”.