DRAGOMIR: UNELE PIETE DE CARTIER NU AU FUNCTIONAT PENTRU CA NU A EXISTAT INTERES DIN PARTEA COMERCIANTILOR

Primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD), a apreciat astazi eleganta discursului consilierului municipal Petrica Popa (PNL), care l-a laudat pe edil pentru interesul pe care si-l da in legatura cu modernizarea pietelor. Dragomir a precizat ca, asa cum propunea si liberalul, are de gand sa dea alte destinatii acelor spatii din cartiere care in prezent au destinatia de piete, dar care nu sunt folosite de ani de zile. Mai exact, Primaria va prelua acele spatii de la  Administratia Pietelor si Targurilor (APT), iar in acest fel, APT-ul va scapa si de plata unei redevente pentru niste terenuri care zac neutilizate.

In plus, primarul a mai spus ca Municipalitatea va prelua de la APT si Oraselul Copiilor, in care administratia locala doreste sa faca investitii: “Aveam o replica, domnule Popa, dar datorita modului foarte elegant in care ati incheiat ce aveati de spus, nu mai pot, mi-am inghitit comentariul…

Noi pastram aceeasi redeventa, numai ca dorim sa preluam de la Administratia Pietelor si Targurilor anumite locatii care ani de zile nu au fost folosite ca si piete, deoarece nu a existat interesul comerciantilor; dar APT, indiferent cine a fost director acolo, a platit redevente pentru acele suprafete de teren. Si atunci a fost nevoie sa intram astazi pe ordinea de zi cu o defalcare a redeventei pe care APT o plateste catre Primaria municipiului Braila, astfel incat la sedintele urmatoare ale CLM sa putem prelua la Primaria municipiului locatiile care nu au o destinatie comerciala si care sa poata fi transformate in alte investitii private, in baza unor contracte cu licitatie publica cu strigare, fara atribuiri directe.

De asemenea, intentionam sa luam de la APT si Oraselul Copiilor, deoarece APT nu are posibilitatea financiara de a investi sume majore de bani pentru a renova acest obiectiv de distractie pentru cetatenii din municipiul Braila”.