DRAGOMIR: VOM FACE UN PARC DE JOACA PENTRU COPII INTRE BLOCURILE DIN LACU DULCE. PROBLEMA NU E SA-L FACEM, CI CAT VA REZISTA

Primarul Brailei, Marian Dragomir (PSD), a declarat astazi ca Planul de actiune pentru reducerea zgomotului in municipiu, criticat dur de catre consilierul Dan Paun (ALDE) a fost facut de o firma care a castigat licitatia organizata in acest scop. Dragomir a explicat ca ACCON Environmental Consultants SRL  a castigat licitatia legal, pentru ca a avut pretul cel mai mic, si ca atare, Primaria nu a avut  vreo posibilitate de a alege o alta firma.

Chiar daca nu a spus cu subiect si predicat acest lucru, edilul sef pare sa impartaseasca opinia lui Paun in privinta profesionalismului cu care a fost facut studiul nivelului de zgomot: “Stiti ca aceste studii se fac in baza unor licitatii castigate de societati care participa la licitatii. Referitor la profesionalismul lor, nu sunt eu in masura sa ma pronunt; cert este ca daca acest studiu ar fi putut fi facut de adevarati specialisti, ar fi iesit un studiu de foarte mare acuratete. Dar in urma unei licitatii la care criteriul de atribuire este pretul cel mai scazut, apar si astfel de suprize”.

In ceea ce priveste parcul din cartierul Lacu Dulce mentionat in Planul de actiune amintit, edilul sef a precizat ca este vorba despre alt parc decat cel existent – acela inaugurat in anul 2011, in care nu se duce nimeni, deoarece este departe de locuintele din zona si care a costat 3,6 milioane de lei (fără TVA) -,  proiectul Municipalitatii vizand amenejarea unui parc de joaca pentru copii chiar intre blocuri: “Vrem sa facem un parc in Lacu Dulce, dar acolo, intre blocuri, nicidecum undeva foarte departe. Exista solicitari ale asociatiilor de chiriasi din Lacu Dulce, care doresc ca in spatele acelor chioscuri sa avem un parc de joaca pentru copii. Problema nu este daca il vom face, ci cat timp va rezista”.

Pe de alta parte,  Dragomir a mai comentat ca desi strada Anghel Saligny este una zgomotoasa, din cauza ca acolo se fac “liniute”, asta nu inseamna ca toata Faleza este zgomotoasa, deci nu este o greseala ca in Planul de actiune amintit, Faleza este trecuta ca o zona linistita, din punct de vedere al nivelului de zgomot.