IONITA: DACA CETATEANUL PLATESTE TAXA PE APA DE PLOAIE PENTRU ALEILE BETONATE DIN CURTE, PRIMARIA CAT PLATESTE PENTRU STRAZILE SI TROTUARELE ASFALTATE SAU PAVATE?

Consilierul municipal Sorin Ionita (PNL) a solicitat in scris conducerii Companiei de Utilitati (CUP) Dunarea, in baza Legii 544/2001, privind liberul acces la informatiile de interes public, sa i se comunice cat a platit Primaria Braila taxa pe apa de ploaie in primele 8 luni ale acestui an.

Ionita a facut aceasta solicitare in contextul in care cetatenii de rand sunt obligati sa plateasca taxa pe apa de ploaie pentru toate aleile sau suprafetele betonate pe care le detin in curtile proprii, pe motiv ca daca n-ar exista reteaua de canalizare, apa respectiva s-ar scurge la fundatia caselor si ar exista riscul ca acestea sa se prabuseasca, in timp (explicatia amintita fiind data de catre directorul general al CUP Dunarea, Silviu Mangiurea). Ca atare, liberalul a dorit sa fie informat cat plateste Municipalitatea pentru strazile asfaltate si trotuarele ce-i apartin, sau daca Primaria nu plateste nimic, fiindca are un statut privilegiat in fata ploii, comparativ cu simplul cetatean.

Mai concret, Sorin Ionita a cerut raspuns in scris la urmatoarele intrebari:

“1. Care este suprafata totala betonata, asfaltata, pavelata, apartinand domeniului public, aflata in administrarea Primariei Municipiului Braila, pe care o luati in consideratie la facturarea apei meteo?

2. Care este valoarea totala a facturilor pentru primele 8 luni ale anului 2017, catre Primaria Municipiului Braila, pentru apa meteo?

3. Care este valoarea facturilor pentru luna august 2017, pentru apa meteo?

4. Care este suma tuturor platilor efectuate de Primarie catre CUP Dunarea, pentru apa meteo, pe primele 8 luni ale anului?

5. Care este valoarea totala a restantelor Primariei catre CUP Dunarea, pentru plata apei meteo?

6. Care este actul normativ dupa care se stabileste cuantumul si obligativitatea platii apei denumita generic <<meteo>>?”.