IPJ BRAILA RECRUTEAZA CANDIDATI PENTRU CONCURSUL DE ADMITERE LA SCOLILE DE AGENTI DE POLITIE

Pentru reducerea deficitului de personal la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, s-a stabilit un pachet de masuri, una dintre cele mai importante fiind cresterea cifrei de scolarizare la institutiile de invatamant postliceale. In acest context, in perioada 13 – 21 ianuarie 2018 va avea loc un examen de admitere, conform graficelor/calendarelor publicate de fiecare dintre unitatile de invatamant apartinand Politiei. Un astfel de examen in luna ianuarie reprezinta o premiera pentru M.A.I.

Sunt scoase la concurs 2.880 de locuri astfel: la Politie – 1.600, la Jandarmi – 700, la IGSU – 300 si la Politia de Frontiera – 280.

Cererile de inscriere se depun pana la data de 5 decembrie 2017, la unitatile de recrutare, respectiv la structurile de resurse umane ale unitatilor teritoriale si centrale ale Politiei, Jandarmeriei, Politiei de Frontiera si I.G.S.U., potrivit specialitatii pentru care opteaza candidatii si in raport de domiciliul/resedinta inscrisa in cartea de identitate. In cazul celor care opteaza pentru locurile Politiei de Frontiera si nu au domiciliul intr-un judet limitrof frontierei de stat, acestia sunt recrutati de unitatile teritoriale ale Politiei, conform domiciliului inscris in cartea de identitate.

Cei interesati de o cariera in Ministerul Afacerilor Interne se pot inscrie la concurs pe locurile puse la dispozitie de fiecare dintre scolile de agenti si subofiteri ale M.A.I..

Școlile de politie care organizeaza concurs sunt:

*Scoala de Agenti de Politie „Vasile Lascar” Campina  (1.300 de locuri)

*Scoala de Agenti de Politie „Septimiu Muresan” Cluj-Napoca  (300 de locuri)

Mai multe amanunte pot fi gasite pe site-ul Inspectoratului de Politie Judetean Braila, la sectiunea Cariera/Admitere 2017/, https://br.politiaromana.ro/ro/cariera/admitere-2017.