MANGIUREA: DACA EXISTA CETATENI CARE PLATESC SERVICII DE CANALIZARE FARA SA BENEFICIEZE DE ELE, SA NE SESIZEZE SI LE RETURNAM BANII

Directorul Companiei de Utilitati Publice (CUP) Dunarea, Silviu Mangiurea (PSD), confirma declaratia fostului primar al Brailei, Aurel Simionescu (PSD), privind faptul ca nu exista niciun fel de prevedere in vreo hotarare a Consiliului Local Municipal, care sa impuna cetatenilor care nu au retea de canalizare sa plateasca servicii de canalizare.

Cei doi il contrazic astfel pe primarul Marian Dragomir (PSD), care sustinea recent ca din cate stie el, exista un regulament votat de CLM Braila cu cativa ani in urma, in care se prevede ca trebuie pusi la plata serviciilor de canalizare si cetatenii care nu au retea de canalizare pe strada.

Silviu Mangiurea nu exclude insa sa fie in municipiu si cazuri de cetateni carora li s-au facturat din greseala si servicii de canalizare, desi nu beneficiaza de acestea, insa spune ca ar fi vorba de exceptii, iar asemenea erori vor indreptate de indata ce vor fi semnalate la CUP Dunarea. Mai mult, Mangiurea a precizat ca cetatenilor in cauza li se vor returna banii: “Eu cred ca daca eu as avea curent de 220 V si as plati 380 V as arata imediat: <<Mai, e factura gresita!>>. Atunci cetateanul care ar fi fost facturat in situatia asta ar trebui sa vina imediat si sa spuna ca e o greseala, iar situatia se remediaza imediat, se returneaza banii. Cetateanul care s-ar afla in situatia asta ar trebui sa vina imediat si sa ne spuna <<Eu nu beneficiez de servicii de canalizare. De ce ma pui sa platesc?>> si atunci automat s-ar remedia problema”.

Intrebat daca se face o verificare in cadrul CUP Dunarea, pentru a se depista posibile erori de acest tip, directorul companiei a spus: “Am auzit subiectul asta si am dat tema colegilor mei de la Comercial si se verifica, e in curs de verificare. Se poate sa fie si greseli, numai cine nu munceste nu greseste, dar eu cred ca ar fi sub 0,001%, daca ar fi asa ceva. Dar v-am spus, cetateanul ar trebui sa vina imediat sa sesizeze”.