PAUN, DESPRE PROIECTUL LUI ANTISTESCU: FAPTUL CA PE UN POTENTAT IL DERANJEAZA ZGOMOTUL, IAR NOI ACCEPTAM ASEMENEA CHESTIUNI, ESTE UN PRECEDENT PERICULOS

Consilierul municipal Dan Paun (ALDE) nu este deloc incantat de ideea ca omul de afaceri Gheorghe Antistescu a primit aprobarea CLM Braila pentru a realiza, pe banii lui, o serie de lucrari pentru ameliorarea spatiului public pe portiunea din strada Anghel Saligny situata intre str. Imparatul Traian si str. Danubiului. Mai exact, Antistescu a primit acordul Consiliului Local Municipal pentru ca pe o portiune de strada de circa 200 de metri – unde se afla locuinta sa, precum si casele celor doi fii ai sai – sa amenajeze mai multe treceri de pietoni, sa monteze seturi de limitatoare de viteza si sa construiasca si un sens giratoriu, toate, menite, in final, sa impiedicice organizarea de curse de masini sau de motociclete, care tulbura linistea publica in zona.

Paun a declarat chiar in cadrul sedintei CLM ca in opinia sa, este vorba despre un precedent periculos: “Parerea mea este ca suntem in fata unui precedent foarte periculos, pentru ca nu suntem in situatia in care Nedelcu Chercea a cedat ceva municipiului Braila, ci invers, cineva isi amenajeaza o zona de confort intr-un spatiu public.

Se discuta aici, in raportul de specialitate, ca se vor monta limitatoare de viteza pentru linistirea traficului si reducerea vitezei. N-am vazut niciun studiu in spatele acestei afirmatii. Se propun treceri de pietoni. 6 treceri, pentru o medie de 200 de metri. Pai iertat sa fiu, ce medie avem in oras? Iarasi, nu este o justificare. Limitatoarele de viteza, se spune, au pragul de la 4 la 7 centimetri, asa, de la simplu, la dublu.

Printre avizele care trebuiau sa fie la mapa si pe care eu nu le-am vazut  este avizul Inspectoratului de Politie. Deci in lipsa acestui aviz, din punctul meu de vedere, nu pot vota asa ceva.

Sunt foarte multe inadvertente pe forma, ca sa nu mai vorbesc despre faptul ca pe fond, inca o data va spun, deschidem un capitol periculos in ceea ce se va intampla in Braila. Deci din punctul meu de vedere,  in situatia in care un potentat decide sa-si ia o casa pe maul Dunarii si mai cere sa mai construiasca inca doua, pentru fii dumnealui, tot in acea zona care istoric este domeniu industrial, dupa care decide ca il deranjeaza zgomotul de acolo, iar noi sa acceptam fel de fel de chestiuni de genul asta, este un precedent periculos”.