PRIMARIA BRAILA MAI INCEARCA O DATA SA PREIA CLADIREA CINEMATOGRAFULUI CENTRAL DE LA REGIA “ROMANIA FILM”

Consiliul Local Municipal Braila a aprobat recent solicitarea de trecere din domeniul privat al statului si administrarea Regiei Autonome de Distributie si Exploatare a Filmelor “Romania Film”, in domeniul public al municipiului, a imobilului in care a functionat Cinematograful “Central”, situat pe Calea Galati nr. 10.

Hotararea CLM va insoti documentatia care va fi intocmita de Consiliul Judetean, impreuna cu Prefectura Braila, pentru a fi promovata la nivel central, in vederea emiterii unei Hotarari de Guvern prin care sa se aprobe acest transfer.

Municipalitatea incearca din 2009, fara succes, sa obtina acordul regiei amintite pentru preluarea cinematografului de catre autoritatile locale, care s-au aratat dispuse sa investeasca in reabilitarea si modernizarea acestuia. Cladirea Cinematografului Central figureaza in documentele initiale ca avand o suprafata totala de 1.481 mp, din care o suprafata construita de 680,3 mp.

“Municipiul Braila nu detine  o sala de spectacole in care sa se desfasoare activitati culturale cu o amploare deosebita, desi perioada ultimilor doi ani a aratat ca se impune o astfel de sala. Fata de celelalte municipii resedinta de judet, Casa de Cultura a Municipiului Braila isi desfasoara activitatea intr-un spatiu insuficient pentru unele activitati care au loc in aer liber. Pentru a putea organiza pe tot parcursul anului calendaristic activitatile aprobate prin Hotarare de Consiliu Local, inclusiv cele in asociere cu Consiliul Judetean, este imperios necesar ca Municipiul Braila sa detina si sa modernizeze un spatiu in care sa se poata desfasura activitati culturale.

Intentia noastra este sa transformam Cinematograful Central in Casa de Cultura a Municipiului, astfel incat Braila sa poata avea o sala de spectacole adecvata, inclusiv cu functionalitati specifice rularii filmelor”, se precizeaza in documentatia prezentata consilierilor.