ROTARU, DESPRE OPOZITIA VOCALA FACUTA DE PNL BRAILA: INTELEG FRUSTRARILE CELOR CARE AU PIERDUT ALEGERILE DE FIECARE DATA

Presedintele PSD Braila, Ion Rotaru, considera ca incisivitatea manifestata in ultimele luni de liberali la adresa primarului municipiului, Marian Dragomir (PSD), a presedintelui Consiliului Judetean, Iulian Chiriac (PSD) si a social-democratilor, in general, tine de “frustarile” celor care n-au reusit sa castige alegerile si care acum fac o opozitie foarte vocala. In opinia lui Rotaru, multe dintre acuzatiile lansate de liberali in spatiul public sunt nejustificate, iar unele sunt de-a dreptul mincinoase.

Mai mult, liderul PSD spune ca uneori, declaratiile liberalilor se contrazic, asa incat reprezentantii PNL Braila ar face bine sa fie mai rezervati in a ataca sistematic PSD-ul, cu sau fara motiv si sa-si pastreze elanul pentru campania electorala: “Am vazut recent o declaratie a unui parlamentar liberal care spunea ca PSD-istii nu maresc pensiile si ca nu vor sa dea legea pensiilor. Pe de alta parte, ne acuzau ca PSD-istii au marit salariile si nu sunt bani si e o contradictie de logica elementara. Fiindca veni vorba, Legea pensiei este gata, au fost 3 variante, le-am vazut, le-am discutat, nu este luata o decizie. Din punctul asta dde vedere, este limpede ca pensiile in acest an au crescut, o data cu rata inflatiei si a doua oara cu majorarea punctului de pensie; acest lucru se va intampla in continuare si in 2018, deci din aceasta perspectiva, nu se pune problema ca nu crestem pensiile.

Eu inteleg anumite frustrari ale celor care au pierdut alegerile de fiecare data, ale celor care au avut intotdeauna cele mai bune solutii, dar nu le-au apreciat alegatorii – si iata ca scorurile pe care le-au obtinut atunci cand au candidat au fost departe de ceea ce isi doreau sau se asteptau. Noi am venit intotdeauna – sau de cele mai multe ori – cu candidati credibili si cu programe care au fost agreate, asteptate de alegatori. Eu cred ca liberalii ar trebui sa se uite mai mult in propria gradina, sa vada cate disfunctionalitati au acolo si dupa aceea sa vada ceea ce se intampla in curtea PSD”.