“SAPTAMANA PREVENIRII CRIMINALITATII” LA SCOALA GIMNAZIALA “FANUS NEAGU”

Programul „Saptamana prevenirii criminalitatii” a inceput astazi cu activitati ale politistilor braileni in mijlocul elevilor de la Scoala Gimnaziala „Fanus Neagu” din municipiu. Astfel, in curtea institutiei de invatamant au fost amenajate ateliere de prezentare a autospecialelor, a tehnicii si echipamentelor folosite in activitatile specifice de catre specialistii criminalisti, luptatorii de actiuni speciale, politistii de la Rutier si agentii de ordine publica.

Politistii Serviciului Rutier le-au vorbit copiilor despre prevenirea accidentelor rutiere si le-au prezentat autospeciala rutiera dotata cu radar si etilotest. La randul sau, specialistul Serviciului Criminalistic a prezentat elevilor principalele dotari ale laboratorului criminalistic, activitatea cea mai atractiva pentru acestia dovedindu-se a fi amprentarea. De asemenea, luptatorii Serviciului pentru Actiuni Speciale au prezentat o parte dintre dotarile unui structuri de interventie.

Cainele politist de patrulare-interventie, Vera, le-a oferit celor mici o demonstratie de prindere a unui infractor agresiv si un exercitiu de disciplina si de raspuns la comenzile conductorului. Nu in ultimul rand, de la standul special amenajat, copiii au primit de la politistii de prevenire si de proximitate sfaturi si materiale informativ-preventive.

Precizam ca politistii au desfasurat astazi activitati de prevenire in mai multe scoli din judet.    Pentru ziua de marti, dedicata victimizarii minorilor, oamenii legii au pregatit o activitate inedita pe tema „Cyberbullying – Agresiunea pe internet”, cu participarea elevilor Liceului Teoretic „Panait Cerna”.