SIRBU: CONSTRUCTORUL A INCEPUT SA LUCREZE IAR PE CALEA GALATI. IN ZILELE URMATOARE VA ASFALTA. NU E O PREVIZIUNE, E O INFORMATIE CERTA

Consilierul judetean Marian Sirbu (PNL), sustine ca “toate obiceiurile proaste” ale sefilor administratiei locale au ramas, desi s-au schimbat persoanele. Sirbu face referire la ceea ce inseamna reparatii strazi, domeniu in care, spune el, banii publici nu se mai duc acum la fostii “abonati” ai acestor fonduri – firme care an de an au castigat licitatiile la Braila – ci la noii abonati, iar “daca asta poate sa ne bucure, e singurul lucru care poate sa ne bucure la marea asfaltare de iarna a domnului Dragomir”.

Pe de alta parte, Sirbu a constatat cu surprindere ca dupa ce au abandonat cu lunile santierul de pe Calea Galati, dupa ce Primaria a incercat chiar rezilierea contractului, mai nou, constructorul (respectiv asocierea Telor Invest – Teloxim) a reluat lucrarile: “Din cate am vazut, a inceput iar sa lucreze acolo, deci lucreaza din nou pe amplasamentul acela. Va spun ca lucreaza acolo, astupa gropi! Va asfalta. Va spun pentru dvs: saptamana asta sau saptamana viitoare va pune ceva asfalt acolo. Ma credeti? O sa vedeti ca asa va fi! Si nu e o previziune, e o informatie certa. Omul are contract.

Eu nu stiu de ce Primaria s-a dus sa rezilieze un contract in instanta, cu o actiune de 2 lei. Pai cand te duci acolo, daca tu nu-i dai judecatorului respectiv niste motive temeinice pentru care tu soliciti rezilierea unilaterala a contractului, e clar ca judecatorul respectiv nu-ti va da dreptate niciodata! Daca ai cerut acolo niste despagubiri astronomice, e clar ca judecatorul respectiv nu-ti va da dreptate niciodata”.

In acest context, liberalul spune ca nu s-ar mira ca actiunea in instanta sa fi fost facuta “la misto”, pentru ca mai apoi, constructorul sa aiba temei sa ceara prelungirea contractului, pe motiv ca Municipalitatea l-a intarziat, prin faptul ca a incercat rezilierea constractului si evacuarea sa de pe amplasament.

Ce argumente are Marian Sirbu in acest sens, aflati aici: