15 NOIEMBRIE, BIBLIOTECA „PANAIT ISTRATI” – LANSAREA VOLUMULUI „BRAILA – ISTORIE SI REVOLUTIE”

Miercuri, 15 noiembrie, la ora 12:00, la Biblioteca Judeteana „Panait Istrati” va avea loc lansarea volumului „Braila – Istorie si revolutie”, semnata de Stelica Balanoiu. Prezinta dr. Alexandru Osca si dr. Alexandru Grigoriu – cercetatori IRRD 1989, prof. Gheorghe Lupascu – revolutionar, Valeriu Petrof – coordonator la Centrul Regional de Comunicare si Cercetare Braila 1989.

„Cartea reprezinta un omagiu cuvenit brailenilor pentru tot ce au reprezentat ei in istoria romanilor si un semn de incredere pentru forta renascuta a acestui frumos oras-port de la Dunare”  – noteaza in prefata volumului Alexandru Osca, cercetator  la Institutul Revolutiei Romane din Decembrie (IRRD) 1989.

„Consideratiile istorice prezentate in carte reprezinta un pretext pentru abordarea subiectului Revolutiei din 1989 la Braila. Elementul de noutate il reprezinta efortul si incercarea autorului de a prezenta Revolutia anticomunista nu doar in componenta ei violenta, ci si ca schimbare radicala a modului de existenta a comunitatii brailene”, spun organizatorii.