ADETU: POTRIVIT CONTRACTULUI, FIRMELE POT RENUNTA LA SERVICIUL DE CANALIZARE SI ASTFEL, NU MAI PLATESC NICI TAXA PE APA DE PLOAIE

Consilierul judetean Ionel Adetu (PMP) incearca sa dreaga busuiocul, dupa ce a fost ironizat in presa locala, pentru ca a propus ca taxa pe apa de ploaie sa fie inclusa in impozitul pe cladiri. Adetu spune ca e posibil sa fi exagerat atunci cand a facut sugestia respectiva, dar n-a  vrut decat “sa traga un semnal de alarma asupra modului in care este tratata aceasta taxa de catre CUP Dunarea si implicit, de catre Primaria Braila”.

Consilierul PMP a revenit asupra subiectului, comentand ca nu este corecta pozitia liderilor PSD locali, ce sugerau ca daca tot se fac petitii pentru a se cere eliminarea taxei de apa de ploaie, sa se faca si petitii pentru eliminarea platii curentului electric sau a gazului metan. Adetu spune ca a trata apa de ploaie ca pe “celelalte utilitati”, cum ar fi apa potabila, energia sau gazul metan este “fals”.

PMP-istul sustine ca introducerea taxei pe apa de ploaie in facturi „nu este corecta” si ca “Primaria trebuie sa-si asume buna functionare a serviciului de canalizare, iar cetateanul sa fie exonerat in totalitate de plata acestei taxe pentru apa de ploaie. Cel putin personal, sunt in totalitate de acord cu exonerarea in totalitate a acestei plati de cetatean”.

Pe de alta parte, spune consilierul judetean, in cazul firmelor, acestea au doua contracte cu CUP: unul pentru apa potabila si unul pentru canalizare. Potrivit lui Adetu, in contractul pentru servicii de canalizare (care includ si apa de ploaie) exista o prevedere potrivit careia agentii economici pot renunta la serviciile de canalizare, deci pot scapa foarte simplu si de plata taxei pe apa de ploaie: “Ei pot sa renunte la serviciul de canalizare. Este prevazut in contractul de canalizare acest lucru.

Domnul ex-primar Simionescu ne-a trimis sa citim contractul, cei care sunt nemultumiti sa citeasca contractul de prestari de servicii pentru canalizare. Ii comunic ca am citit cu atentie acest contract si intr-adevar, este un contract in forta, este un contract prin care CUP Dunarea isi majoreaza tarifele la taxa pe apa de ploaie fara a comunica partenerului contractual, respectiv agentii economici, aceasta majorare.

O anumita clauza din contractul de canalizare prevede ca atunci cand agentul economic nu este multumit de majorarea pretului, poate sa renunte la acest contract. Eu imi pun intrebarea ce s-ar intampla daca toti agentii economici ar renunta la acest contract, ar renunta sa mai plateasca taxa pe apa de ploaie”.