BOTEA: DACA VREI SA IESI IN EVIDENTA IN CJ SI N-AI CE SA SPUI, FACI PANARAMA. UNII VOR SA ARATE CA SUNT DESTEPTI SI CA ALTII SUNT TAMPITI

Consilierul judetean Viorel Botea (PMP) este dezamagit de modul in care decurg sedintele CJ Braila si de faptul ca la fiecare intalnire de plen, iese cu scandaluri, jigniri si injuraturi. El spune ca ar trebui ca discutiile din Consiliul Judetean sa se axeze pe subiecte de interes comunitar, nu pe conflicte personale si incercari ale unora de a dovedi ca sunt mai destepti si ca altii sunt ”tampiti”: “Mi se par mult mai interesante lucrurile constructive decat cele distructive, pentru ca de fapt si de drept, noi toti, la nivelul CJ si la nivelul CLM, in momentul de fata, chiar trebuie sa facem niste lucruri constructive, ca sa aratam de fapt ce vrem noi pentru braileni, nu sa aratam ca suntem unii mai destepti, ca altii suntem mai negri, mai albi sau mai tampiti”.

Intrebat cum isi explica faptul ca dupa un an si jumatate de mandat – cand lucrurile ar trebui sa intre, totusi, intr-o matca fireasca, iar alesii sa-si respecte calitatea de reprezentanti ai cetatenilor, nu sa se certe ca la usa cortului -, sedintele CJ sunt transformate invariabil in circ, Botea a comentat: “De ce? Pentru un singur motiv: pentru ca nu ai ce sa spui pentru cetatean, nu stii ce sa faci pentru cetateni, iar la nivelul partidului sau la nivel interuman, intre persoanele care sunt consilieri nu exista o comunicare cu adevarat. Chiar de uitam acum vreo 3 sedinte: un consilier de la un partid spunea ceva, alt consilier, de la acelasi partid, spunea altceva… Eu zic ca inainte de a veni in CLM sau CJ, sa ne gandim ce vrem sa spunem sau ce vrem sa facem pentru oameni, nu sa ne gandim sa jignim sau sa plecam hotarati sa jignim persoana respectiva. Pentru ca daca nu ai ce sa spui, normal ca trebuie sa jignesti, ca atunci iesi in evidenta. Daca vrei sa iesi in evidenta, iesi cu panarama… Dar dca ne uitam la aceasta panarama, ea nu prea foloseste la nimic. Nu cred ca in momentul de fata brailenii mai gusta asa ceva”.