BOTEA: DIN ’89 INCOACE, POLITICUL LOCAL NU A SPRIJINIT MARII INVESTITORI. DE ACEEA BRAILA E PE ULTIMUL LOC IN REGIUNEA SUD-EST, CA DEZVOLTARE

Presedintele organizatiei locale PMP, Viorel Botea, considera ca este vina politicienilor care au condus Braila din ‘89 incoace, pentru faptul ca judetul nostru se afla pe ultimul loc in Regiunea Sud-Est, ca dezvoltare. Botea a declarat astazi ca nu s-a facut nimic pentru dezvoltarea judetului, de-a lungul timpului, fiindca “atat administratiile PNL, PDL, cat si administratiile PSD n-au reusit sa aduca investitori in Braila”.

Liderul PMP admite insa ca perioada administratiei PNL a fost mult mai scurta decat cea a administratiilor PSD: “Sa spunem atunci ca marea majoritate a anilor, in care PSD a avut administratia, nu s-au facut eforturi pentru a fi atrasi investitori, pentru ca in marea majoritate a timpului, PSD a condus administratia locala.

De ce nu s-au facut? Pentru ca aceste persoane ( marii investitori – n.r.) nu au gasit mediul economic si mai ales politic adecvat, ca sa vina in Braila. Negasind acest mediul politic, e normal sa nu vina. Din toate informatiile pe care le avem si din tot ce s-a vazut pana acum, politicul nu a sprijinit economicul”.

Intrebat daca aceasta lipsa de sprijin a politicului local, cand a fost vorba despre investitori, a avut de-a face cu faptul ca unii dintre investitorii straini nu erau dispusi sa dea spaga, Botea a fost de parere ca mai degraba a fost vorba despre faptul ca politicienii locali au incercat sa tina artificial in viata intreprinderile de stat locale, chiar daca acestea nu mai faceau fata, pentru ca inchiderea lor ar fi insemnat somaj ridicat si efectul ar fi fost ca partidele aflate la putere si-ar fi pierdut alegatorii: ”Politicul a mers pe urmatoarea idee:  sa incercam sa resuscitam, sa salvam, sa mai prelungim viata unitatilor economice care erau falimentare si erau in pragul colapsului si cu subventii, cu bani de la Guvern cat si din alte parti,; pana s-a terminat cu aceasta subventie, toate aceste unitati au mers si n-au facut altceva decat sa ingroase in timp numarul somerilor. Politicienii au ales o cale simpla, prin care se obtin voturi”.

Precizam ca in prezent, PMP Braila este aliat cu PSD-ul care „nu a sprjinit dezvoltarea economica a Brailei”, si Viorel Botea personal voteaza alaturi de PSD, in Consiliul Judetean.