BOTEA: IN BRAILA SE FOLOSESC MATURI DIN NUIELE PENTRU CA DACA SE CUMPARA MASINI MODERNE, VOR FI TRIMISI IN SOMAJ ZECI DE MATURATORI

Presedintele PMP Braila, Viorel Botea, sustine ca modul in care se face curatenia orasului, ca acum 100 de ani, folosind maturi din nuiele, are o explicatie de tine de interesele electorale ale celor care au condus Primaria in ultimele decenii. Mai exact, spune Botea, daca s-ar fi cumparat masini noi, moderne, pentru firma Eco – la care actionar majoritar este Consiliul Local Municipal -, asta ar fi insemnat sa fie disponibilizati zeci de maturatori, ceea ce nu era in interesul politic al guvernantilor locali. Ca atare, s-a mers in continuare cu aceleasi metode invechite de lucru, dar care pastrau slujbele unor oameni ce erau potentiali alegatori ai celor aflati la putere: “In strainatate exista urmatorul sistem: masini de mica anvergura, care sa incapa pe trotuare, care nu fac altceva toata ziua decat curata tot.

Faptul ca in Braila se matura cu nuiele si faptul ca in continuare exista o astfel de situatie mie mi se pare legat de toate institutiile de acest tip, anume: in momentul in care apare o astfel de masina, e clar ca acolo nu vor mai lucra foarte multe persoane, deci foarte multe persoane nu-si vor mai gasi locul in institutia respectiva. Atunci e clar ca vom avea somaj si ne intoarcem la faptul ca facem tot ceea ce putem sa pastram din vechi, nu incercam sa aducem ceva nou, care sa aduca plus valoare, pentru ca de fapt si de drept trebuie sa mergem cu chestii populiste. Se prefera in continuare pastrarea socialului, decat investitii”.