BOTEA: LA VREMEA ASTA, NU SE POT FACE DECAT NISTE CARPELI PE STRAZI. ACESTEA TREBUIE FACUTE, INDIFERENT CA SUNT LUCRARI BUNE SAU PROASTE

Presedintele PMP Braila, Viorel Botea, este la fel de tolerant ca si aliatul sau politic, primarul Marian Dragomir (PSD), cand e vorba despre calitatea lucrarilor de plombare facute pe strazile din municipiu, in ultimele saptamani.

Primarul Dragomir admitea zilele trecute ca lucrarile sunt facute prost, dar era foarte intelegator, pe banii publici: firma respectiva nu are experienta in domeniu, insa cu timpul o sa lucreze mai bine.

In ceea ce-l priveste, liderul PMP o spune cu subiect si predicat – decat sa fie lasate strazile cu gropile respective, mai bine niste plombari facute prost: “In momentul de fata este clar ca nu se pot face decat niste <<carpeli>> si aceste carpeli trebuiesc facute, indiferent ca sunt bune sau sunt rele; daca stam bine sa ne gandim, daca sunt lasate gropile care sunt, acestea nu aduc decat rau atat soferilor, cat si pietonilor si tuturor, in general. Deci indiferent ca este bine sau este rau, trebuie facut, pana in momentul in care materialele respective nu mai pot fi utilizate”.

In ceea ce-l priveste, consilierul judetean Ionel Adetu (PMP) spune ca nu este in regula ca primarul sa accepte lucrari de proasta calitate, fiindca aceasta nu plateste reparatiile din banii sai, ci din banii nostri, ai contribuabililor: “Nu plateste primarul, deci Primaria nu produce bani, sa fim intelesi, noi platim, cetateanul plateste. Primarul trebuie sa dea explicatii cetateanului, ca el gestioneaza banii nostri, care platim taxe. O sa-si traga foloasele primarul, daca iese cu asemenea declaratii si accepta asa ceva”.

Viorel Botea a concluzionat: “Eu cred ca in momentul de fata, la timpul acesta, nu prea ai cum sa ceri calitate. Singurul lucru pe care trebuie sa-l vedem intr-adevar este acela al pretului. Daca pretul lucrarii este la un pret de calitate este una, iar daca pretul lucrarii este mai mic… Oricum e clar ca trebuie astupate gropile. Eu zic ca firma respectiva, chiar daca este la inceput, nu cred ca sunt atat de novice, incat  sa nu stie sa asfalteze o groapa. Primaria trebuie sa ia masuri conform contractului si sa vada exact ce a cerut si ce a obtinut la final”.