CHIRIAC: NU ESTE VINA MEA CA NU S-AU REPARAT DRUMURILE, ESTE VINA LEGISLATIEI. M-AM SATURAT SI EU!

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), sustine ca nu doar cetatenii s-au saturat sa astepte repararea drumurilor judetene, care sunt intr-o stare deplorabila, ci si el, personal, s-a saturat de aceasta situatie. Chiriac spune insa ca a facut tot ce depindea de el si de CJ, iar acum nu poate decat sa astepte derularea procedurilor in conditii legale.

Potrivit sefului judetului, marea problema este ca aceste proceduri permit depunerea la nesfarsit a unor contestatii, iar asta intarzie cu lunile – si uneori, cu anii – finalizarea licitatiilor si inceperea lucrarilor propriu-zise: “S-au saturat oamenii, dar credeti-ma ca m-am saturat si eu! In momentul de fata asta e legislatia, avem contestatii pe acel acord cadru; daca era adjudecat contractul – si mi-as fi dorit sa fie adjudecat nu acum, ci din luna august, dar am mers foarte mult cu procedurile si suntem in nebunia asta -, primele tronsoane de drum pe care puneam covor asfaltic erau pe DJ 203 Faurei-Insuratei, asa era hotarat. In momentul in care va fi adjudecat, vom ramane tot fermi: primele covoare asfaltice pe acest tronson de drum vor fi, clar!

Credeti-ma ca mi-as fi dorit sa avem toate drumurile asfaltate sau sa pot sa asfaltez toate drumurile judetene. Asteptam, merge foarte greu partea de procedura de achizitii, pentru ca sunt foarte multe contestatii, sunt firme care pot veni la licitatie avand si doua maturi, pot subcontracta utilaje, pot inchiria utilaje si asa mai departe. Sper ca Legea achizitiilor publice sa fie imbunatatita, astfel incat sa eliminam firmele care nu au experienta, care nu au utilaje, din astfel de contracte.

Va aduc aminte ca procedura pe aceste drumuri a fost data drumul din luna aprilie; suntem in luna noiembrie. Eu, ca presedinte, nu am sa ma bag niciodata pe comisia de licitatii, pe partea documente, de verificare. Important pentru mine este sa stiu ca este un castigator, sa dam ordinul de incepere a lucrarilor si sa vad drumurile asfaltate. N-o sa fac niciodata licitatie cu incredintare directa, cum se practica in alti ani de anumite persoane.

Nu este din vina mea personala, este din vina legislatiei”.