CONSILIERUL ADETU DOAR CE-A PICAT DIN LUNA: EL A AFLAT AZI, CU STUPOARE, CA NU A FOST REDUSA TAXA DE SALUBRITATE

Incredibil, dar adevarat! Desi de circa o jumatate de an se discuta aprins despre controversata majorare a taxei de salubritate, desi au aparut numeroase semnale in spatiul public cu privire la faptul ca brailenii sunt nemultumiti ca primarul si majoritatea PSD-ALDE-PND din Consiliul Local Municipal refuza sa reduca taxa, in ciuda suspendarii taxei suplimentare de mediu, consilierul judetean Ionel Adetu (PMP) nu a avut idee pana astazi ca taxa de salubritate nu s-a redus la valoarea initiala, dinainte de aparitia taxei de mediu.

Adetu s-a acoperit de penibil azi, in cadrul unei conferinte de presa, cand  se discuta despre taxa de salubritate si a intervenit din proprie initiativa in discutie, ca sa-si dea cu parerea despre acest subiect. Astfel, consilierul judetean a intrebat cum isi vor recupera banii brailenii care au platit taxa majorata, la inceput de an: “Taxa ( de mediu – n.r.) a fost suspendata de domnul Tudose (premierul Mihai Tudose – n.r.). O parte din cetateni au platit taxca de salubritate si o parte urmeaza sa plateasca. Ce se intampla cu cei care au platit taxa pentru intreg anul 2017, ce se intampla cu banii pe care i-au platit?”.

Informat de ziaristi ca cetatenii nu au ce recupera, pentru ca taxa a ramas la aceeasi valoare si acum, Adetu a replicat: “A ramas aceasi pana in iunie – iulie”.

Asigurat de ziaristi ca taxa nu a fost redusa nici in iunie si nici iulie, ci a ramas aceeasi si in prezent, Adetu a comentat, socat: “Pai nu mai este legal… Eu voiam sa ridic alta problema: a celor care au platit pana la sfarsitul anului, anul viitor sa le scada aceasta taxa… N-am stiut ca… mii de scuze, dar eu am inteles ca odata ce Guvernul a anulat taxa de mediu, automat, obligatoriu s-a redus… Nu cred ca exista asa ceva…”.