DRAGOMIR: CONDUCTA DE APA CARE A FOST SCHIMBATA PE CALEA CALARASILOR AVEA 101 ANI

Primarul Brailei, Marian Dragomir, declara ca modernizarea retelei de alimentare cu apa potabila, prin inlocuirea conductelor vechi, precum si  extinderea acesteia, reprezinta prioritati pentru Municipalitate, dar si pentru conducerea Companiei de Utilitati Publice (CUP) Dunarea. Dragomir a mai spus ca, spre exemplu, conducta de pe Calea Calarasilor avea peste 100 de ani: “Acea conducta care a fost schimbata pe Calarasi avea 101 ani, iar conducta de pe Calea Galati are si ea aproximativ 100 de ani si va aduceti aminte cand s-a surpat strada la interesectie, tot datorita vechimii conductei.

Este o prioritate pentru noi modernizarea retelei, deoarece pe programul investitional pe care il au ei (CUP Dunarea – n.r.), vorbim de o schimbare a unui numar important de conducte, precum si de extinderea retelei pe care o au cu tevi noi si de asemenea, vorbim de montarea acestor apometre si scanarea retelei in momentul montarii lor, tocmai pentru a reduce furturile sau pierderile.

Totodata, v-am mai spus ca intentionam ca pana la sfarsitul anului viitor sa nu mai existe in municipiul Braila niciun contract la pausal pentru apa, ci sa platesti efectiv cat consumi. Pentru ca toate aceste contracte la pausal, prin care se aproximeaza ca niste cetateni consuma o cantitate de apa pe care n-o poate determina nimeni, trebuie sa inceteze si trebuie sa ne ducem in zona in care fiecare plateste atat cat consuma”.