DRAGOMIR: DACA LIBERALII VOIAU SA NU SE MAI MATURE CU MATURI DIN NUIELE, AR FI TREBUIT SA VOTEZE PENTRU DOTAREA FIRMEI ECO

Primarul Marian Dragomir (PSD) considera ca liberalii nu au dreptul moral sa se arate nemultumiti de faptul ca in Braila inca se mai matura folosindu-se maturi din nuiele, ca acum 100 de ani – aspect criticat recent de consilierul judetean Marian Sirbu (PNL) – si nici sa acuze modul deplorabil in care se face curatenie in oras.

Dragomir isi argumenteaza pozitia pe faptul ca alesii PNL s-au abtinut, atunci cand in Consiliul Local Municipal s-a supus la vot alocarea a 9 milioane de lei firmei de salubritate Eco, pentru acoperirea unor datorii mai vechi si dotarea cu utilaje moderne: „Eu mi-as fi dorit foarte mult ca acei colegi ai domnului Sirbu sa fi votat si ei alaturi de noi, pentru investitii in salubrizare la societate. Dansii s-au abtinut; le respect punctul de vedere, dar eu sunt ferm convins ca atunci cand s-au abtinut nu s-au consultat cu domnul Sirbu, pentru ca atunci ar fi vrut sa evoluam de la matura din nuiele, la maturatoare. Dar cum nu s-au consultat cu dansul, s-au abtinut”.

Pe de alta parte, edilul sef si-a corectat declaratia legata de pretul mixturii stocabile, despre care spusese initial ca este mai scumpa decat asfaltul obisnuit: “Am verificat si eu documentele; nu am stat efectiv pe fiecare capitol de la licitatie. Da, e mai ieftina”.

La indemnul nostru ironic de a asfalta iarna, daca tot e mai ieftina mixtura respectiva – care poate fi folosita si la temperaturi negative -, Marian Dragomir a raspuns: “Exista o cantitate pe care ei au licitat-o si pe care trebuie s-o respecte”.

Intrebat de o ziarista daca autospeciala pe care o va cumpara Eco, dincolo de maturat, mai si spala, primarul a confirmat, iar presedintele CJ, Iulian Chiriac a completat razand: “Da, si gateste”.