DRAGOMIR: DE VINERI, “BRAICATA” VA FACE COLECTAREA SELECTIVA A GUNOIULUI LA CATEVA BLOCURI. FIRMA DA LOCATARILOR SI SACII IN CARE SA ADUNE GUNOIUL

Primarul Brailei, Marian Dragomir, nu neaga faptul ca in continuare, orasul este foarte murdar, insa da asigurari ca lucrurile se vor schimba in bine si ca primii pasi in acest sens au fost deja facuti. Dragomir a amintit in acest sens investitia facuta in firma de salubritate Eco – al carui actionar majoritar este Consiliul Local Municipal -, precum si faptul ca unul dintre operatorii privati din domeniu s-a dotat cu inca 2 masini pentru salubrizare: “Tocmai pentru ca nici noi nu suntem multumiti de modul in care arata orasul, am luat acea decizie de a investi 2 milioane de euro in modernizarea societatii proprii de salubrizare. Eu am vazut ca unii comenteaza, dar nu e treaba mea sa ma uit de fiecare data cum unii rad pe margine si-si freaca mainile, doar-doar nu s-o face nimic in Braila, ca sa mai avem posibilitatea sa criticam primarul sau administratia. Eu va spun ca fara investitii nu putem sa avem un oras curat. Acesta este motivul pentru care in anul curent am dat drumul la 2 milioane de euro investitii catre societatea Primariei, acesta este motivul pentru care anul viitor vom mai aloca alti bani, daca va fi necesar sa mai cumparam masini noi pentru salubrizare si urmare a semnalelor de alarma pe care le-am tras, vreau sa multumesc si societatii Braicata, care zilele trecute a adus 2 masini noi pentru salubrizare la Braila si exista discutii ca sa mai aduca inca una.

Din aceste lucruri rezulta faptul ca unele societati au inteles ca asa cum este astazi nu se mai poate si pentru a nu-si pierde sectorul de activitate, au inceput sa faca si ei modernizari, cei din zona privata”.

Edilul sef a mai precizat ca aceeasi societate Braicata a inceput distribuirea de saci locatarilor de la cateva blocuri din zona lor de responsabilitate si de vineri va incepe colectarea selectiva a gunoiului, la blocurile respective: “Urmeaza sa vedem daca si locatarii de la acele blocuri sunt de acord cu aceasta varianta, prin care in fiecare zi de vineri lasa sacul cu sticla, deseuri din hartie, carton sau metal si primesc la schimb langa usa un sac nou, pentru a-l lasa saptamana viitoare.

Sunt niste pasi pe care trebuie sa ii facem, iar eu cred ca aceste investii in salubritate era momentul sa le avem”.