DRAGOMIR: PE SEDIUL PRIMARIEI SI PE CATEVA STRAZI DIN BRAILA VOM AVEA INSTALATII DE LUMINI IN MOTIVE TRADITIONALE

Primarul Marian Dragomir ii invita pe braileni pe platoul din fata Palatului Administrativ in seara zilei de 1 Decembrie, pentru a asista la aprinderea luminilor de Craciun. Dragomir este convins ca Sarbatorile de iarna vor incepe cu dreptul in Braila, dat fiind ca edilii au pregatit un Targ de Iarna, ce se va desfasura in perioada 1-10 decembrie si in care vizitatorii vor gasi mestesugari din diverse zone ale tarii, vor asculta colinde in interpretarea unor artisti din tara si din Republica Moldova si se vor delecta cu traditionala fasole cu ciolan: “Avem peste 20 de formatii din tara, cred ca avem si din fiecare comuna a judetului Braila copii care vor veni sa colinde, sa cante, sa duca mai departe traditia specifica. Noi il numim <<Targul de Iarna>>, pentru ca va incepe pe 1 Decembrie, odata cu toate manifestarile specifice Zilei Nationale. O sa invitam toti brailenii seara (pe 1 Decembrie – n.r.), la aprinderea luminilor pe platou.

Am dorit foarte mult sa schimbam acele corturi de armata cu casute, am organizat cred ca vreo 5 licitatii, a castigat o societate din Iasi care a renuntat la contract; acum am incheiat un nou contract, asteptam sa ne faca livrarea celor 20 de casute in perioada urmatoare si apoi vom completa anul viitor cu altele”.

Edilul sef a mai precizat ca iluminatul de sarbatori  se va face in aceasta iarna incepand din data de 1 Decembrie si pana “dincolo de jumatatea lunii ianuarie sau spre sfarsitul lunii, cand se vor incheia si sarbatorile la Comunitatea rusilor lipoveni din Braila, pentru ca asa este si normal, sa respectam sarbatorile tuturor celor care locuiesc in Braila.

As putea sa spun ca 40% dintre instalatiile de sarbatori sunt cele de anul trecut, 60% sunt instalatii noi si le-am propus celor de la Luxten in vara acestui an sa avem motive traditionale in Braila; am vazut ca si in Bucuresti, pe Magheru, vor avea motive traditionale. Pe anumite strazi in Braila vom avea aceste lumini in motive traditionale, ca si pe sediul Primariei municipiului”.