LA BURSA DESTINATA PERSOANELOR PRIVATE DE LIBERTATE, OFERTA A FOST DE 62 DE LOCURI DE MUNCA

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Braila a organizat ieri, in colaborare cu  Penitenciarul Braila si Centrul de Detentie Braila – Tichilesti, “Bursa locurilor de munca pentru persoanele private de libertate”. Organizatorii actiunii desfasurate la Centrul de Detentie amintit au avut ca scop reintegrarea socio-profesionala a persoanelor private de libertate dupa eliberarea acestora din detentie, prin punerea in legatura directa cu potentialii angajatori.

La acest eveniment au participat 8 angajatori, cu 62 locuri de munca vacante, in urmatoarele domenii de activitate: fabricarea articolelor de imbracaminte; fabricarea utilajelor pentru extractie si constructii; colectarea deseurilor nepericuloase; repararea si intretinerea navelor si barcilor; productia de metale feroase sub forme primare si de feroaliaje; activitati de servicii anexe transporturilor pe apa; restaurante.

Locurile de munca vacante la Bursa au fost destinate muncitorilor calificati si necalificati, in urmatoarele meserii/ocupatii: lucrator comercial; lacatus mecanic; electrician de intretinere si reparati; strungar universal; laminator; macaragiu portuar; silozar; manipulant marfuri; electrician nave; mecanic utilaj; tabulator naval; tamplar universal; confectioner-montator tamplarie PVC; polizator; lacatus constructii metalice si navale; sudor; curatitor-sablator; vopsitor industrial; muncitor in activitatea de gospodarire a spanului; muncitor necalificat in metalurgie; muncitor necalificat in industria confectiilor; lucrator pentru salubrizare.

La aceasta actiune au fost prezente peste 40 persoane private de libertate propozabile pentru liberarea conditionata de la Penitenciarul Braila si Centrul de Detentie Braila-Tichilesti. Acestora le-au fost prezentate serviciile oferite de AJOFM Braila si cursurile de formare profesionala la care pot participa, daca se vor inregistra ca persoane in cautarea unui loc de munca. De asemenea, participantii au fost instruiti cu privire la modul de completare a unui CV.