ROTARU: AR TREBUI SA FIE SANCTIONATI CEI CARE FAC SCANDAL IN CJ

Presedintele PSD Braila, Ion Rotaru, este de parere ca liberalii din Consiliul Judetean nu au o atitudine responsabila si sunt vinovati pentru faptul ca in fiecare sedinta a forului amintit, discutiile degenereaza in injuraturi si insulte. Rotaru considera ca presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD) ar trebui sa-i sanctioneze pe cei care au un comportament ce iese din limitele decentei si sa le limiteze dreptul la cuvant, ba chiar sa-i  dea afara din sala, daca cei in cauza  nu inteleg sa se conformeze si sa dea dovada de bun simt: “Da, trebuie sa sanctioneze de fiecare data, in limita regulamentului CJ, orice atitudine care contravine regulamentului, asa cum se intampla si la Parlament: fie se limiteaza dreptul la cuvant la o anumita perioada, fie se taie microfonul, fie, daca se insista, este invitat sa iasa afara din sala sau se face apel la chestor, sa faca ordine. Daca manifestarea este de asa natura, ea trebuie sanctionata ca atare”.

L-am atentionat pe Rotaru ca liberalii din CJ nu se cearta si nu se injura intre ei, ci conflictele respective au loc cu consilieri din alte partide. In acest context, l-am intrebat pe presedintele PSD daca nu ii sfatuieste si pe ceilalti sa aiba “o atitudine de oameni responsabili, care sa fie un exemplu pentru ceilalti”, asa cum le-a recomandat consilierilor PNL.

Ion Rotaru a raspuns: “Categoric da, e valabil pentru toata lumea! Bineinteles! Toata lumea are aceeasi responsabilitate. E o tema pe care noi o s-o analizam. Da, e corecta observatia, mi-o insusesc si asa ar trebui sa tratam lucrurile, din perspectiva atitudinii tuturor actorilor implicati in actul respectiv de sedinta, de guvernare locala”.

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac, a intervenit: “E foarte important si cine incepe discutia. De fiecare data nu cred ca cei din coalitie au inceput discutiile”.

Precizam ca  in realitate, scandalul nu este declansat intotdeauna de liberali, asa cum sustine seful judetului, care-si apara colegii din coalitie.