ROTARU: ASOCIEREA BRAILA-GALATI E O PRIORITATE PENTRU NOI, DAR N-AM REUSIT SA NE INTALNIM CU TOTII, FIINDCA AVEM PROGRAMUL INCARCAT

„Toate-s vechi si noua toate”… inclusiv textele pe care ni le servesc autoritatile si liderii PSD locali de vreo doua decenii, pe tema asocierii intre Braila si Galati. De zeci de ani, acelasi raspuns, ”Discutam… discutam… discutam”, si niciodata ”s-a semnat”.

In urma cu un an, noul presedinte al CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD) si noul primar al municipiului, Marian Dragomir (PSD) ne anuntau entuziasmati ca au demarat deja discutiile cu reprezentantii Galatiului, ca sunt ca fratii, ca discutiile merg struna, fara dispute si fara orgolii, si ca in curand se va semna si documentul oficial care va parafa nasterea asocierii intercomunitare. Acum, un an mai tarziu, suntem insa in acelasi stadiu, doar ca acum se admite ca exista ceva orgolii.

Chiar daca oficialii braileni nu admit in ruptul capului ca discutiile s-au blocat, adevarul este evident, pentru cine are ochi sa vada: lucrurile nu au avansat deloc, ba chiar au regresat, avand in vedere conflictul legat de mia de ha, care a ajuns sa fie transat acum de la nivel de Guvern.

Mai mult, presedintele PSD Braila, Ion Rotaru, spune ca nu au reusit sa se adune primarii, presedintii CJ si presedintii PSD Braila si Galati, fiindca fiecare are programul incarcat – de parca ar fi vorba de o agapa tovaraseasca, unde vine si sta fiecare dupa cum are chef sau timp, nu de un proiect de importanta majora pentru cele 2 comunitati.

Pe de alta parte, senatorul Ion Rotaru declara ca a avut mai multe discutii cu omologul sau de la Galati, europarlamentarul Dan Nica, pe tema infiintarii asociatiei intercomunitare intre Braila si Galati, insa nu s-a stabilit nimic concret. Rotaru mai sustine ca intreaga conducere a filialei PSD Braila este pentru realizarea acestei asocieri care “ar putea sa ingroape securea razboiului” intre cele doua localitati si ar genera si posibilitatea dezvoltarii economice si sociale a acestei zone.

Asadar, pentru toti este o prioritate, doar ca nu au reusit sa-si faca timp si pentru o discutie/ doua/zece discutii serioase, cu toti cei care au un cuvant de spus, in care sa se lamureasca lucrurile si sa se treaca la treaba: “E in intentia noastra de a realiza cat mai repede aceasta intalnire, trebuie sa o facem cu invitarea si a presedintilor CJ si a primarilor, pentru a avea un numitor comun, plecand de la obiectivele pe care vrem sa le realizam. Sa vedem ce isi doreste Galatiul, ce ne dorim noi, dand la o parte micile disensiuni sau probleme care apar, ca nu stiu unde-i sediul, ca nu stiu ce… astea sunt lucruri pe care trebuie sa le rezolvam si stau la indemana noastra. Dar repet, plecand de la ce vrem sa realizam acolo pe un Masterplan; e o idee mai veche pe care o putem promova, ea poate fi upgradata, deci vom vedea, deocamdata nu avem o decizie foarte clara”.