ROTARU CONFIRMA: FLORIN MIRCEA NU ESTE DISPUS SA DEVINA POLITIST LOCAL DE TARLUNGENI, CA SA POATA FI NUMIT PREFECT. NU AM VRUT SA FORTAM NOTA

Chiar daca PSD-ul local l-a scos “la incalzire” pe Florin Mircea  de cateva luni, pentru de a-l baga in teren, pe postul de prefect al Brailei, schimbarea Madalinei Cochino intarzie sa se produca, fiindca inca nu s-a modificat Codul administrativ. Mai exact, este vorba despre o schimbare pe care guvernantii au de gand sa o faca de mai mult timp, dar care intarzie sa se produca: aceea de a se elimina din Codul administrativ articolul care prevede ca in functia de prefect poate fi numit doar un functionar public.

Presedintele PSD Braila, Ion Rotaru, a confirmat ca acesta este singurul lucru care i-a impiedicat pe social-democratii locali sa o schimbe pe Madalina Cochino:  fiindca nu este functionar public, Florin Mircea – in prezent, director al Zonei Libere Braila – nu poate fi desemnat prefect. Singura solutie ar fi fost aceea de a recurge la un “artificiu” de genul celui folosit cu cativa ani in urma de Gherghi Obreja (ALDE), care a fost facut peste noapte politist comunitar in comuna Tarlungeni, departe de judetul nostru – cel mai probabil, in speranta sa nu se afle de aceasta manevra penibila -, a devenit astfel functionar public, iar dupa cateva luni, a putut fi numit prefect al Brailei.

Florin Mircea nu este dispus insa sa se preteze la asemenea lucruri si ca atare, de luni de zile, prefera sa astepte schimbarea Codului administrativ, cand va putea sa fie numit prefect fara sa faca lucruri sub demnitatea unui om care se respecta.

“In ceea ce-l priveste pe domnul Mircea Florin, el este la momentul asta nu in uitare, ci mai degraba in asteptare, pentru ca domnul Mircea Florin nu a declinat, ca sa spun asa, aceasta posibilitate de a fi desemnat din partea noastra pentru a fi numit prefect, dar deocamdata nu a luat o decizie finala si nu am vrut sa fortam nota, din aceasta perspectiva. Deci nu l-a uitat nimeni, nu s-a intamplat nimic.

Pe de alta parte, am asteptat si avem in continuare un orizont de timp destul de limitat, ca rezolvare, privind Codul administrativ, pe baza caruia se va intampla ceva – adica transformarea posturilor de la nivel de deconcentrate, generandu-se posibilitatea de a fi numiti oameni in anumite functii. Nu ne-am conturat inca o idee cum se va proceda si pe ce oameni ne putem baza din punctul asta de vedere, insa mai asteptam un pic sa vedem cum se intampla lucrurile si in functie de asta, vom putea sa facem niste nominalizari, inclusiv in ceea ce priveste zona Prefecturii”, a spus Rotaru.

Intrebat daca are informatii cu privire la momentul la care ar putea fi schimbat Codul administrativ, liderul social-democrat a raspuns ca mai multe detalii va afla la Consiliul Executiv National PSD, ce va avea loc la finalul acestei saptamani: “Ganditi-va ca se modifica 27 de legi si trebuie puse de acord foarte, foarte multe lucruri si am tot fost aratati cu degetul ca nu am avut consecventa, ca le-am facut pe repede inainte, ca au aparut niste disfunctionalitati. Nu e o munca usoara. Este foarte complicat sa realizezi acest lucru. Eu sper sa il avem in perioada imediat urmatoare”.