ROTARU: LIBERALII AR TREBUI SA-SI ASUME O ATITUDINE DE OAMENI RESPONSABILI, SA FIE UN EXEMPLU PENTRU CEILALTI, DAR NU UN EXEMPLU PROST

Presedintele PSD Braila, Ion Rotaru, ii considera vinovati  pe liberali pentru faptul ca in fiecare sedinta a Consiliului Judetean se ajunge la circ, la injuraturi si insulte intre alesi. Rotaru le recomanda liberalilor  sa fie mai ponderati in manifestari si daca au ceva de criticat, sa vina si cu solutii, daca ei stiu cum se pot face lucrurile mai bine, fiindca altfel, declaratiile acestora sunt doar ca sa-si “arate muschii”: “Suntem intr-o tara in care injuratura este sport national. Aceasta chestiune are 2 componente: prima tine de atitudinea personala a celui care are o interventie la un moment sau altul pe un proiect de lege, pe o hotarare de CJ, pe ce se discuta acolo, si aici e,  pana la urma, un mod de a-ti asuma ceea ce afirmi si comportamentul pe care-l ai in fata autoritatii respective, in cadrul autoritatii respective, in fata opiniei, publice, a oamenilor – si tine de educatie, tine de tot ceea ce inseamna o anumita responsabilitate pe care trebuie sa o ai atunci cand ocupi o pozitie de demnitate publica, indiferent de nivelul la care te afli.

A doua componenta tine de modul in care partidul respectiv, organizatia  respectiva gestioneaza aceste lucruri. Daca ati observat de-a lungul timpului, politica noastra, a PSD, a fost destul de moderata in ceea ce priveste atitudinea, limbajul, modul in care gestionam situatiile critice la un moment sau la altul, si lucrul asta trebuie facut civilizat, intr-un limbaj decent, cu o atitudine de oameni responsabili, care ar trebui sa reprezinte un exemplu pentru toti ceilalti. Dar nu un exemplu prost.

Eu cred ca daca vorbim de liberali, ar trebui sa-si asume o asemenea atitudine si eu ii sfatuiesc inca o data sa nu mai procedeze asa, pentru ca a baga batul prin gard tot timpul si a arata cu degetul nu le-a adus voturi, ba dimpotriva.

Iar aici mai am o remarca: atata timp cat ceva nu functioneaza si ai o solutie mai buna, e bine s-o prezinti ca solutie, nu doar sa pui anatema si sa arunci cu acuze. Eu cred ca rolul opozitiei acesta ar trebui sa fie: sa semnaleze disfunctionalitatile, sa semnaleze ceea ce considera ca nu merge bine, sa vina si cu solutii, dar sa o faca intr-un limbaj civilizat, intr-o atitudine corecta, din care sa se inteleaga ceea ce doresc si nu doar ce vor ei sa arate, ca au muschi”.