SIMIONESCU: DE CATE ORI TREC SIRETUL, OFICIALITATILE GALATENE UITA CE AU SEMNAT CU REPREZENTANTII BRAILEI

Presedintele executiv al PSD Braila, Aurel Simionescu,  nu crede ca exista vreun edil sau vreun lider PSD din Braila sau Galati care  sa isi doreasca in mod special sa nu se realizeze asocierea intre cele doua orase si judete si care sa o boicoteze pe fata sau pe ascuns. Liderul PSD crede ca motivul pentru ca inca nu s-a realizat inca asocierea, dupa 20 de ani de discutii, este acela ca intotdeauna, reprezentantii judetului sau ai municipiului Galati au spus una cand s-au aflat la masa tratativelor cu brailenii si au facut alta, cand au ajuns la ei in Primarie sau in CJ.

Ca atare, sustine Simionescu, dupa ani intregi de astfel de suprize neplacute pe care le-au avut dinspre partenerii galateni, oficialitatile brailene au ajuns sa nu mai aiba incredere in cuvantul acestora: “Ceea ce am spus eu dintotdeauna, ca unul care a participat la multe semnari de protocoale din 1996 incoace, este de cate ori trecem Siretul, uitam ce am semnat – ma refer in primul rand la prietenii nostri din Galati. Si o spun cu toata responsabilitatea. Exista un comportament de genul acesta si care de multe ori a nascut retincenta dupa aceea. Vedeti podul cu subtraversarea, care a nascut o suparare vizavi de comportamentul respectiv; si lucrurile au mai fost…

Deci aici ne oprim, in zona asta ne oprim. Exista dorinta (de asociere – n.r.), deci nu exista oponenta din partea Brailei sau a Galatiului pentru a face acest lucru. Din pacate, de multe ori, amanuntele dau tonul intr-o astfel de chestiune. Si mai apar si niste orgolii, ca sa stie toata lumea, sa ne intalnim cu totii si de multe ori, asa cum va spunea domnul Rotaru (Ion Rotaru, presedintele PSD Braila -n.r.), nu ne putem intalni cu totii, ca nu putem fi toti in acelasi moment, in acelasi loc, din varii motive. Dar eu cred ca trebuie sa avem incredere unii in altii si atunci cand ne ducem si discutam niste lucruri, sa le punem cap la cap si sa le rezolvam”.

Care sunt proiectele pe care le viza asocierea Braila-Galati si care este stadiul lor actual, aici: