SIMIONESCU: EFECTUL INVESTITIILOR CUP IN MODERNIZAREA RETELEI DE APA ESTE CA REUSIM SA MENTINEM PIERDERILE LA NUMAI 41%

Presedintele executiv al PSD Braila, Aurel Simionescu, fost primar al municipiului, sustine ca reducerea pierderilor de apa pe retea care se inregistreaza ca urmare a inlocuirii unor conducte vechi este compensata de cresterea pierderilor pe conductele care inca n-au fost inlocuite. Altfel spus, in ritmul in care reuseste CUP Dunarea sa-si modernizeze reteaua, e bine ca se mentine proportia pierderilor la circa 41% si nu se ajunge si mai rau, la pierderi de circa 50%.

Intrebat de ce nu se vede efectul investitiilor facute de CUP Dunarea in modernizarea retelei si de ce n-a scazut deloc procentul pierderilor de apa in ultimul deceniu, Simionescu ne-a raspuns ca de fapt, se vede efectul: nu au crescut pierderile.

“As spune ca n-au mai crescut pierderile astea, ne mentinem undeva intr-o astfel de zona… S-au schimbat conductele pe Grivita, s-au schimbat conductele pe Calarasi, pe Dorobanti, in anumite zone din cartiere, deci au evoluat, schimbam acum pe Calarasi din zona din Murgoci.

Sunt conducte vechi de 50 de ani, de 70 de ani, de 100 de ani… Conductele de la mine din cartier, de pe strada mea, sunt din 1950-1952 si suntem in anul 2017”,a spus liderul PSD.

Intrebat daca in opinia sa, procesul acesta de inlocuire a conductelor vechi de catre CUP Dunarea se desfasoara intr-un ritm satisfacator, fostul edil a declarat: “Schimbarea conductelor are 2 componente: una este ce poate face Municipalitatea, prin proiectele si programele pe care le acceseaza si al doilea este ce poate face CUP Dunarea, prin fondul de investitii pe care il are la dispozitie”.

La remarca noastra, privind faptul ca potrivit datelor oficiale, CUP Dunarea este pe locul 2 pe judet ca profit, deci ar trebui sa aiba fonduri pentru investitii, Simionescu a comentat: “Au profit pe hartie. Au de adunat de la cetateni vreo 38 de milioane de lei”.