SIMIONESCU: UNII OFICIALI GALATENI AU O PROBLEMA IN A DISCUTA DE LA EGAL LA EGAL CU BRAILA, FIINDCA JUDETUL LOR E MAI MARE

Presedintele executiv al PSD Braila, Aurel Simionescu, spune ca orgoliile care au impiedicat infiintarea zonei metrolitane Braila – Galati in ultimii 20 de ani nu au fost unele de partid, ci au fost orgolii ale unor persoane. In plus, in opinia liderului social-democrat brailean, a mai fost vorba si despre faptul ca unui reprezentanti ai Galatiului au mers pe principiul ca ei sunt un judet mai mare si ca atare, nu au gustat ideea de a discuta de la egal la egal cu Braila.

Simionescu crede insa ca galatenii ar trebui sa ia in calcul si faptul ca in ultimul deceniu, Braila “a urcat”, iar municipiul lor “a coborat”: “Sunt niste orgolii care nu tin de partide, tin de persoane, ca au trecut multe partide si multe guverne si multe formule de discutii. Si mai este si va fi dintotdeauna ideea cu cel mai mare care are o problema cu cel mai mic…

Nu a fost niciodata vorba de sefie in toata povestea asta… Eu vreau sa va spun o treaba, cu riscul de a supara niste persoane: in ultimii 10 ani, Braila a urcat si Galatiul a coborat. Vorbesc despre oras, despre municipiu”.

La randul sau, presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), a comentat: “Ca si idee, in discutiile pe care le-am avut si cu colegii nostri, presedintele CJ Galati si primarul Pucheanu, chiar am ajuns la o concluzie: conducerea asocierii sa fie de la Braila, directorul executiv si adjunctul. Ne vom succeda la conducere efectiv pe o perioada de 2 ani, va fi paritate cand e vorba de voturi, ca si proiecte, asa ca… Eu va spun discutiile pe care le-am purtat, adica ei accepta ca noi sa detinem presedintia acestei asocieri prima oara (in primii 2 ani – n.r.)”.