SIRBU: IN BRAILA INCA SE MATURA CU MATURI DE NUIELE, ASA CUM SE FACEA ACUM 100 DE ANI

Consilierul judetean Marian Sirbu (PNL) este de parere ca in domeniul salubritatii, nu s-a schimbat nimic in bine in municipiul Braila, de zeci de ani. Sirbu spune ca intreg orasul este plin de gunoaie, iar acum, pe final de toamna, si de frunze uscate care putrezesc pe strazi, pana sa fie ridicate de operatorii de salubritate.

In acest context, liberalul spune ca achizitia unor utilaje noi de catre Eco SA – firma de salubritate la care actionar majoritar este CLM Braila – nu va rezolva mare lucru, fiindca o automaturatoare, o autospeciala multifunctionala si 2 autocompactoare nu pot acoperi intreg municipiul: “Ideea este ca aceasta investitie nu va rezolva in niciun fel problema curateniei din Braila. De fapt, asta sa ne spuna domnul primar, ca facand aceasta investitie, Braila va fi curata.

In niciun caz cu o maturatoare nu poti sa acoperi toate sectoarele din Braila si nici cu 2 autogunoiere sau cat au spus ei ca vor achizitiona, nu vor putea suplini celelate sectoare. Deci Eco, cu actualul parc, nu va putea sa preia curatenia in intreg orasul. Ori intreg orasul, asa cum il vedeti si dvs, este plin de gramezi de frunze, de vegetatie uscata. Inca in Braila se matura cu maturi de nuiele, asa cum se facea si acum 100 de ani. Nu exista nimic nou, in acest sector.

Curatenia nu exista in Braila. Uitati-va cum toate firmele de salubritate matura cu acele maturi de nuiele si strang frunzele care putrezesc timp de o saptamana, pana le vine randul sa fie ridicate de pe respectiva strada. Daca e o saptamana, e bine… dar dureaza de obicei mai mult. Si uitati-va inclusiv pe strazile principale”.

Amintim ca Eco SA a primit recent de la bugetul local  3.755.489 lei, care vor fi folosite pentru a achizitiona 600 de containere, 2 autocompactoare de 22 mc, o automaturatoare de 16 tone, un tractor de capacitate 110 CP, o remorca agricola dotata cu suprastructura de tip Hook Lift, o perie frontala, un incarcator cu cupa, precum si o autospeciala multifunctionala dotata cu container pentru colectare frunze si container pentru moluz.