VIOREL MORTU: DACA NU STABILIM CLAR CE VOM FACE, RAMANEM INTR-O TRANCANEALA CARE NU NE ONOREAZA

Consilierul judetean Viorel Mortu (PSD) a solicitat conducerii CJ Braila ca in urmatoarea sedinta de plen sa se discute programul activitatilor propuse pentru 2018, prin care sa se marcheze la nivel local sarbatorirea a 650 de ani de la prima atestare documentara a Brailei si Centenarul Marii Uniri.

Mortu considera ca ironiile liberalilor pe aceasta tema – legate de faptul ca la Braila autoritatile nu au creionat niciun plan pentru cele doua evenimente si ca acestea vor fi sarbatorite doar prin traditionalul circ -, dincolo de tenta politica, contin o doza de adevar.

De aceea, consilierul PSD a cerut sa se stabileasca, de principiu, activitatile ce vor fi organizate in 2018 cu prilejul cele doua mari sarbatori, astfel incat acestea sa poata fi finantate: “Se fac aici aluzii – corecte, dupa opinia mea -, ca vom fi doar cu niste jocuri de lasere, ba cu niste tarancute pe o scena, cantand nu stiu ce cantece, deci lucruri ironice, dar care ascund un tip de adevar. Aceste trenduri trebuie sa fie inlocuite cu o decizie a noastra privind ce vom face, cu cat vom face, cand vom face si ce institutie subordonata CJ va face. Si de asemenea, cum ne angajam, impreuna cu Primaria, sa bifam teme ale Municipalitatii. Trebuie sa le avem scrise intr-un document; altfel, ramanem intr-o vorbarie goala – e pleonasm, aproape – si ne prinde evenimentul fie in decembrie, fie chiar in ianuarie 2018, asa, intr-o trancaneala care nu ne onoreaza. Deci daca in noiembrie punem la punct un proiect, impreuna cu institutiile subordonate CJ Braila, eu cred ca e o treaba buna!”.