BOTEA: DACA AI 3 COPII, PLATESTI TAXA DE SALUBRITATE CA SI CUM AR FI ADULTI. ASTA SE VA SCHIMBA, PENTRU CA NU ESTE LEGAL SI NICI ECHITABIL!

Chiar daca liberalii sunt sceptici cu privire la faptul ca Bogan Botea isi va mentine propunerea vizand privind scutirea persoanelor sub 18 ani de plata taxei pentru salubritate, consilierul PND se arata hotarat sa vina cu o initiativa pe aceasta tema, care sa se analizeze si sa se voteze in CLM Braila. Mai mult, in timp ce liberalii il ironizeaza, spunand ca acesta “nu a cerut voie de la PSD” inainte de a sugera asa ceva, Botea declara public ca daca nu se va aproba propunerea lui, “va ataca in justitie hotararea de consiliu local din 2014 in contencios administrativ”.

Amintim ca in cea mai recenta sedinta a CLM Braila, Botea a declarat ca este ilegal sa obligi minorii sa plateasca taxa de salubritate si ca atare, a propus scutirea persoanelor sub 18 ani de plata acestei taxe. PND-istul a mai propus ca in compensatie, sa se mareasca taxa pe salubritate ce va fi achitata de persoanele majore, astfel incat la nivel de municipiu sa se colecteze aceeasi suma totala de la populatie, ca si pana acum.

Intr-un comentariu facut pe o retea de socializare, unde era criticata propunerea lui, Botea a scris: “Ati citit careva HCLM 12/2014? Vi se pare echitabil ca un parinte cu 2 copii sa plateasca cat pentru 3 adulti taxa de salubritate? Vi se pare echitabil celor care nu aveti copii!

Daca nu trece modificarea pe care o propun, voi ataca in justitie hotararea de consiliu local din 2014 in contencios administrativ!!!”.

Consilierul PND a fost intrebat de un brailean: “Pai in acest caz, nu-i echitabil pentru un cetatean care n-are copii! El este obligat sa plateasca si pentru copii altora?

Pai nu este echitabil, pentru ca in locul copiilor vor plati adultii, ca sa ramana pe aceeasi valoare totala! Si atunci adultii care nu au copii (fie ca nu li s-au nascut, fie ca au devenit, la randul lor, adulti) vor plati si pentru copiii altora!”.

“In acest moment, daca ai 3 copii platesti taxa in functie de cati copii ai, ca si cum ar fi adulti! Asta se va schimba, pentru ca nu este legal si nici echitabil! Echitatea asta fiscala este prevazuta de art. din Codul Fiscal si daca sunteti nemultumit, luati legatura cu parlamentarul din jurisdictia dvs electorala, sa propuna modificarea legii! Deocamdata e doar o propunere ce am cerut eu, dar se numeste solidaritate sociala! Adevarata solidaritate sociala, dupa care tanjim foarte multi romani, in general vorbind!”, a raspuns Bogdan Botea.