CHIRIAC: NU CRED CA VOM AVEA SEDINTE ALE CJ FARA SCANDAL, PANA IN 2020. TINAND CONT DE CARACTERUL UNOR OAMENI, NU MAI SPER

Presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD), este de parere ca singurii vinovati de circul care se inregistreaza luna de luna la sedintele  Consiliului sunt alesii liberali, care fac opozitie intr-un mod complet nepotrivit. Dupa un an si jumatate de sedinte cu scandal, amenintari, injurii si insulte, Chiriac  a ajuns la concluzia ca unii liberali nu vor decat sa-si faca imagine si de aceea provoaca astfel de episoade care ii ajuta sa apara in presa: “Anumite persoane, consilierii judeteni din opozitie, incearca sa-si faca mai mult publicitate lor, personala, pentru a creste in randul electoratului, decat sa se gandeasca la proiecte mari, de care urbea are nevoie. Ati vazut si astazi, votul efectiv pe partea de patrimoniu public al judetului Braila, un lucru foarte important. Va spun ca daca vine Curtea de Conturi, vedem cine va raspunde ca n-avem patrimoniul actualizat. Mergand pe procedura, lucrurile sunt cu semnul intrebarii. Daca cineva are ceva de obiectat, sunt institutii ale statului care pot controla aceste lucruri, inclusiv Prefectura judetului Braila, pentru partea de legalitate sau ilegalitate a unor hotarari pe care noi le adoptam.

Si dvs ati fost acolo si ati vazut ca sunt anumite personaje care doresc doar publicitatea lor personala, de a iesi in evidenta ei, nu proiectele pe care le depun”.

Cat priveste faptul ca nu numai consilierii PSD arunca replici acide, ci si altii, fiindca liberalii nu se cearta intre ei in sedintele de consiliu, Chiriac a comentat: “E si normal, credeti ca daca cineva spune mereu un anumit lucru, nu te deranjeaza? Raspund si ei cu aceeasi moneda, cateodata. Deci eu va spun ca puterea s-a cam abtinut la a le raspunde efectiv, pentru ca sa nu creeze impresia ca nu stiu ce le facem noi si le bagam pumnul in gura. Ba dimpotriva, au vorbit ori de cate ori au dorit ei, ba mai mult decat puterea”.

Dat fiind ca in urma cu cateva luni, seful judetului isi exprima speranta ca sedintele CJ vor reveni la normalitate si nu vor mai exista scandaluri, jigniri si injurii, l-am intrebat astazi pe seful judetului daca mai spera ca va vedea sedinte fara scandal, pana la finele mandatului, in 2020. Iulian Chiriac a admis ca si-a pierdut speranta si ca nu mai crede ca lucrurile se vor schimba: “Nu, tinand cont de caracterul unor oameni, nu. Ramanem in aceeasi… daca oamernii nu se schimba, nu putem sa schimbam nici atitudinea. Iar eu la desene animate nu ma uit, sincer, nu stiu, personajul ala pe care-l imita foarte bine un anumit consilier… inseamna ca are o afinitate foarte mare pentru programul de desene animate”.

Precizam ca personajul din desenele animate cu ratoni, la care face referire Chiriac, este Cedric, iar consilierul care-l imita este liberalul Ovidiu Nechita, ce spunea zilele trecute ca presedintele CJ seamana cu Cedric cel cu nasul mare.

Precizam, de asemenea, ca proiectul care viza insusirea inventarului actualizat al bunurilor care apartin domeniului public al judetului Braila, amintit de presedintele Chiriac, a fost discutat astazi in sedinta CJ, dar a cazut la vot, ca urmare a abtinerii consilierilor liberali.