CHIRIAC: O SA DISCUT CU PRIMARUL PROBLEMA SOCLURILOR PENTRU STATUILE DIN CURTEA COLEGIULUI “NENITESCU”

Consiliul Judetean Braila aprobat includerea Simpozionului International de Sculptura Monumentala “Nicapetre” in programul manifestarilor culturale pe care le va finanta in 2018. Asa cum si-a dorit initiatorul acestei manifestari, consilierul Marian Capatina (independent), va fi o editia omagiala, dedicata Centenarului Marii Uniri, in cadrul careia se vor realiza 4 lucrari, ce vor fi amplasate in orasele Braila, Ianca, Faurei si Insuratei, ca un omagiu pentru implinirea a 100 de ani de la formarea statului roman.

In ciuda retinerilor exprimate pe aceasta tema de catre directorul Muzeului Brailei, Ionel Candea, care spune ca bugetul institutiei pe anul 2018 nu va putea acoperi si sumele necesare organizarii Simpozionului “Nicapetre”, presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac (PSD) a declarat ca la votarea bugetului pe anul 2018 se va lua in calcul alocarea fondurilor respective: “Votam acum doar manifestarile culturale, nu votam bugetul, deci le trecem efectiv in revista, dupa care in ianuarie votam bugetul si vedem cum vor fi bugetate toate. Asa ca va propun ca in cadrul manifestarilor culturale pentru anul 2018, la partea de Muzeu, sa fie trecut in anexa acest Simpozion <<Nicapetre>>, exact cu titulatura prezentata de domnul Capatina”.

Pe de alta parte, Chiriac a precizat ca va discuta cu primarul Brailei, Marian Dragomir, despre urgentarea licitatiei pentru achizitionarea soclurilor aferente statuilor realizate in editiile anterioare ale Simpozionului “Nicapetre”, astfel incat acestea sa nu mai zaca in curtea Colegiului Tehnic “Costin D. Nenitescu”: “Referitor la soclurile statuilor, o sa mai avem repede o discutie cu domnul primar, sa vedem cum reglam partea asta de socluri de granit, astfel incat sa putem sa le expunem pe cele care sunt deja gata facute”.